Κοροϊδία Βρυξελλών: Στις «καλένδες» η επιστροφή κερδών 1 δισ. από ομόλογα!

1103
επιστροφή
Για το άτυπο Eurogroup της 5ης Απριλίου μετατίθεται η απόφαση των δανειστών να εκταμιευτεί το 1 δισ, λόγω της ασυμφωνίας στο νέο νομικό πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια – «Υψηλές», κατά την ΕΕ, οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, σύμφωνα με αξιωματούχο των Βρυξελλών.

Προκαλούν και κοροϊδεύουν οι Βρυξέλλες το ελληνικό προτεκτοράτο! Παραμένουν «ανεκπλήρωτα», σύμφωνα με τους λεγόμενους «θεσμούς», τα «προαπαιτούμενα» για την εκταμίευση των κερδών των ελληνικών ομολόγων ύψους 1 δισ. ευρώ και ως εκ τούτου ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης θεωρεί πως είναι «μάλλον απίθανο» να υπάρξει απόφαση για την αποδέσμευση των χρημάτων. Κοινώς, η απόφαση για επιστροφή στην Ελλάδα των κερδών από τα ομόλογα παραπέμπεται στις «καλένδες»…

Οι προφάσεις που χρησιμοποιούν οι «χαρτογιακάδες» των Βρυξελλών, προκειμένου να μην εκταμιεύσουν το ποσό παραμένουν ως έχουν, με κύρια το νέο νόμο Κατσέλη, για τον οποίο η απαίτηση των «θεσμών» είναι να γίνει ακόμα πιο σκληρός και περιοριστικός και, ουσιαστικά, να μην προστατεύει ούτε την πρώτη κατοικία ούτε τις μικρές και μεσαίες λαϊκές περιουσίες.

Ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε πως απομένει λίγος χρόνος μέχρι τη Δευτέρα και αυτή τη στιγμή δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα και μόνο στη περίπτωση που οι θεσμοί έχουν «σαφείς ενδείξεις» για ουσιαστική πρόοδο τις επόμενες ημέρες, θα οργανωθεί έκτακτο EuroWorking Group για να ληφθεί απόφαση για εκταμίευση.

Συνεπώς με το πιο πιθανό σενάριο να είναι η μη απόφαση, η εκταμίευση αναβάλλεται τουλάχιστον για τον Απρίλιο, στο άτυπο Eurogroup στις 5 Απριλίου, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εξετάσουν εκ νέου αν έχει αλλάξει κάτι. (Όπως λέει και ο σοφός λαός μας, «ζήσε μαύρε μου να φας τριφύλλι»).

Το θράσος και η κοροϊδία των δανειστών για τα δημοσιονομικά της Ελλάδας δεν περιορίστηκαν μόνο στο θέμα του νόμου Κατσέλη. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος, οι – ελλειπέστατες και, επί της ουσίας, ψεύτικες – «αυξήσεις» του κατώτατου μισθού, χαρακτηρίστηκαν…  «υψηλές» (!!!), ενώ θέτουν, εντελώς υποκριτικά, ερωτήματα για τη μείωση της ανεργίας, ειδικά αυτή στους νέους (!!!), όταν ακριβώς οι μνημονιακές πολιτικές που έχουν επιβληθεί στην χώρα τα τελευταία 9 χρόνια (με την αγαστή συναίνεση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων από το 2010 και μετά) είναι υπεύθυνες για την συρρίκνωση της οικονομίας της και της τεράστιας αύξησης της ανεργίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας