Τι γύρευες εσύ σεβασμιώτατε στην απόβαση των Αμερικάνων;

792
Τι γύρευες εσύ σεβασμιώτατε

Η είδηση είναι  γνωστή: Στην Αλεξανδρούπολη που έχει μετατραπεί πια σε «Σούδα της Θράκης» αποβιβάστηκε με όλο τον εξοπλισμό της η 101 Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία του αμερικανικού στρατού, για να προωθηθεί προς τη Ρουμανία στο πλαίσιο  ΝΑΤΟικής άσκησης . Μιας άσκησης, καθαρής πολεμικής προπαρασκευής εναντίον της Ρωσίας στην οποία μας έχουν μπλέξει κι εμάς με την πολιτική τους τόσο η σημερινή καραμπινάτη δεξιά όσο και η προηγούμενη τάχα μου «αριστερή» (τρομάρα της) κυβέρνηση.

Αυτό που πέρασε στα ψιλά, όμως, ήταν η παρουσία στην απόβαση των αμερικάνων και στην πανηγυρική υποδοχή τους από τους έλληνες κυβερνητικούς και τον ανθύπατο Τζέφρυ Παίατ, του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου που πήγε και στήθηκε κι αυτός καμαρωτός-καμαρωτός μπροστά- μπροστά για να μη χάσει τίποτα, ο άμοιρος, από τη δόξα της στιγμής.

Πανευτυχής ο Πάιατ έσπευσε να ποστάρει τις σχετικές φωτογραφίες και να γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό:

«Υπέροχη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Αλεξανδρούπολης σήμερα. Δεσμευόμαστε να οικοδομήσουμε δεσμούς στην πόλη με τις αμερικανικές επενδύσεις στο λιμάνι, σημαντικά περιφερειακά έργα ενέργειας κτλ. Μητροπολίτης Άνθιμος, Δήμαρχος Λαμπάκης, Πρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου Χατζημιχαήλ».

Να ζητήσει κανείς εξηγήσεις; Τζάμπα κόπος. Οι χιλιάδες φωτογραφίες μητροπολιτών δίπλα σε αμερικάνους στρατηγούς από τα χρόνια του Εμφυλίου, του μετεμφυλιακού κράτους και της Χούντας είναι αψευδείς μάρτυρες για τον καθεστωτικό ρόλο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Όπου πηγαίνει το γκουβέρνο, πιάνουν στασίδι κι οι ευσεβείς μητροπολιτάδες μας. Απλά πράματα. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι κι όσο για το Θεό, ας τον αφήσουμε στην ησυχία του εκεί πάνω…

*Η φωτογραφία είναι αρχείου, από προηγούμενη επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου και του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ στην Αλεξανδρούπολη με αφορμή την υποδοχή και προώθηση δυνάμεων της 101ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας των ΗΠΑ στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής άσκησης «Atlantic Resolve», την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας