Συνέδριο των Τόρις-“Φυλακίστε” αυτούς που υπονομεύουν το Brexit

1047
Τόρις

Δριμεία επίθεση κατά των 21 συντηρητικών βουλευτών που τάχθηκαν υπέρ της αναβολής του Brexit εξαπέλυσαν οι σύνεδροι.

Κάτι παραπάνω από εκρηκτική είναι η ατμόσφαιρα στο ετήσιο συνέδριο των Βρετανών Συντηρητικών. Οι σύνεδροι επιτέθηκαν με μανία κατά των 21 μετριοπαθών βουλευτών που συνέδραμαν την βρετανική αντιπολίτευση και τάχθηκαν κατά της στρατηγικής του Μπόρις Τζόνσον για το Brexit.

«Φυλακίστε τους»

Οι βουλευτές αυτοί ψήφισαν με την αντιπολίτευση τον νόμο που υποχρεώνει τον πρωθυπουργό να ζητήσει από τις Βρυξέλλες τρίμηνη αναβολή του Brexit, εάν δεν υπάρξει μέχρι τις 19 Οκτωβρίου συμφωνία διαζυγίου, ώστε να αποφευχθεί το Brexit χωρίς συμφωνία.

«Ενήργησαν κατά του εθνικού συμφέροντος», δήλωσε ο βουλευτής Στιβ Μπέικερ, Brexiter ψυχή τε και σώματι, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του συνεδρίου του Μάντσεστερ, από το οποίο απουσιάζουν πολλοί μετριοπαθείς Τόρις.

Οι δηλώσεις του ερέθισαν τους παρευρισκόμενους: «Φυλακίστε τους, κραύγαζαν, ενώ εκείνος τους καλούσε να ηρεμήσουν, φροντίζοντας παράλληλα να πει ότι η ψήφιση του νόμου αυτού από το βρετανικό κοινοβούλιο «έπληξε την διαπραγματευτική θέση του Λονδίνου» με αποτέλεσμα «η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην είναι πλέον διατεθειμένη να κάνει υποχωρήσεις».

«Παράδοση άνευ όρων»

Στις αρχές του Σεπτεμβρίου, ο Μπόρις Τζόνσον απέπεμψε χωρίς άλλη διαδικασία τους 21 μετριοπαθείς βουλευτές Τόρις, ανάμεσά τους σημαντικά στελέχη του Συντηρητικού Κόμματος, όπως ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ και ο εγγονός του Τσόρτσιλ Νίκολας Σόουμς σε ένα άνευ προηγουμένου πογκρόμ στην συντηρητική παράταξη, η οποία έχει βαρύ και πολυετές ιστορικό ερίδων για την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σε μία ακόμη λεκτική έκρηξη, ο Μπόρις Τζόνσον κατήγγειλε τον νόμο ως «παράδοση άνευ όρων», διαβεβαίωσε ότι θα τον σεβαστεί…αλλά απέκλεισε αναβολή του Brexit.

Στο συνέδριο του Μάντσεστερ , οι σύνεδροι μοιάζουν ενωμένοι πίσω από τον αρχηγό τους. «Get Brexit done», επαναλαμβάνουν ασταμάτητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας