Συνάντηση της "συμμορίας των 4" της ΕΕ στο Παρίσι : Macron, Merkel, Rajoy, Gentiloni

1287
Διάσκεψη

O Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron υποδέχεται σήμερα στο Παρίσι την Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel, τον Iσπανό πρωθυπουργό Mariano Rajoy και τον Ιταλό πρωθυπουργό Paolo Gentiloni.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, οι ευρωπαίοι ηγέτες σε μια αδιαφανή, αντιθεσμική συνάντηση, αναμένεται να συζητήσουν ερήμην των υπολοίπων μελών, θέματα που αφορούν την μετανάστευση, την οικονομία και την άμυνα.
Είναι εντυπωσιακό ότι ενώ θα συζητηθούν θέματα μετανάστευσης, δεν έχει κληθεί, τουλάχιστον, γι’ αυτό το ζήτημα, μια χώρα σαν την Ελλάδα, η οποία είναι κατ’ εξοχήν χώρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών και επομένως άμεσα ενδιαφερόμενη.
Η σημερινή συνάντηση πραγματοποιείται λίγο μετά το ταξίδι του Macron, από τις 23 ως τις 25 Αυγούστου σε Αυστρία, Ρουμανία και Βουλγαρία στην διάρκεια του οποίου ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε τα σχέδιά του να εργαστεί προς την κατεύθυνση για μια “ισχυρότερη”, αλίμονο, ΕΕ και επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να διευρύνει την “συνεργασία” με τις χώρες που επισκέφθηκε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας