Συγκέντρωση για να μην κλείσει το Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου Ναυπλίου

804
συγκέντρωση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 7 μ.μ., μαζικοί φορείς της Αργολίδας, έξω από το κτίριο της Περιφέρειας όπου θα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου, για να μην κλείσει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα της συγκέντρωσης, “η “επιστροφή στην κανονικότητα” και η “μεταμνημονιακή εποχή” που προπαγανδίζει όπου βρεθεί και όπου σταθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, φέρνει μια ακόμα επικίνδυνη εξέλιξη για την υγεία του λαού της Αργολίδας, το κλείσιμο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Ναυπλίου και τη μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Άργους.

Είναι αδίστακτοι, βάζουν σε κίνδυνο την υγεία του λαού, την υγεία των παιδιών μας για να εξασφαλίσουν τα δισεκατομμύρια επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, τα δισεκατομμύρια για το ΝΑΤΟ.

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που είναι στην ίδια κατεύθυνση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αντιμετωπίζει την Υγεία σαν κόστος, ατομική ευθύνη του εργαζόμενου και εμπόρευμα για τον επιχειρηματία.

Όπως συμβαίνει με τα 2 νοσοκομεία του νομού μας και τα Κέντρα Υγείας, που με τη μείωση του κρατικού προϋπολογισμού στην Υγεία έχει δημιουργήσει τεράστιες και σοβαρές ελλείψεις, τόσο σε ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή, με αποτέλεσμα οι πολίτες της Αργολίδας όταν νοσήσουν να κινδυνεύουν σοβαρά αφού αναγκάζονται είτε να πληρώσουν σε ιδιωτικά κέντρα, λόγω των ελλείψεων ακόμα και σε βασικές ειδικότητες γιατρών, είτε να διανύουν χιλιόμετρα σε διπλανούς νομούς έστω για μια απλή εξέταση”.

Επίσκεψη Πετράκου και Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου

Το νοσοκομείο επισκέφτηκε χθες, Τετάρτη, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θανάσης Πετράκος και υποψήφιοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, η οποία εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση, που μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις μνημονιακές πολιτικές που συνεχίζει να εφαρμόζει κλείνει το νοσοκομείο Ναυπλίου διότι έχει αναλάβει μνημονιακή δέσμευση να μειώσει τις μονάδες υγείας από 140 σε 95 περίπου . Είναι φανερό ότι ο μνημονιακός σχεδιασμός αυτός υποβαθμίζει τις ανάγκες για σωστές και επαρκής υπηρεσίες υγείας και συνεπώς βλάπτει το επίπεδο υγείας όλου του νομού Αργολίδας. 
Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου απαιτεί την άμεση αναβάθμιση του Νοσοκομείου Ναυπλίου, την λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων και την άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσοκόμων και καλεί τους πολίτες της Αργολίδας και ιδιαίτερα του Ναυπλίου αλλά και τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο να αντιδράσουν μαζικά και δυναμικά στο κλείσιμο των Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας