Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας μεταφέρθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

1885
άρειος

Ο Δ. Κουφοντίνας μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, καθώς συμπληρώνει πλέον μια εβδομάδα απεργίας πείνας και έχει χάσει 6,6 κιλά, που αντιστοιχούν στο 8,6% του βάρους του, ενώ παρουσιάζει καρδιακές αρρυθμίες και ζαλάδες, εξαιτίας των οποίων δεν μπορεί να σταθεί όρθιος. Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, η απώλεια των κιλών είναι δυσανάλογη με την χρονική διάρκεια της απεργίας πείνας.

Για τους λόγους αυτούς, το μεσημέρι της Πέμπτης αποφασίστηκε εκτάκτως η μεταφορά του στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας. Ακόμη, ο κρατούμενος έχει εγγράφως αρνηθεί προκαταβολικά οποιαδήποτε ιατρική πράξη επαναφοράς της υγείας του που θα διαταχθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο και την Εισαγγελική αρχή της φυλακής.

Υπενθυμίζεται πως ο 60χρονος Δημήτρης Κουφοντίνας, αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να προχωρήσει σε απεργία πείνας,ζητώντας την χορήγηση κανονικής άδειας, που προβλέπει για τους κρατούμενους ο σωφρονιστικός κώδικας. Ο ίδιος έχει καταθέσει τρίτο αίτημα για χορήγηση άδειας, το οποίο βρίσκεται σε εκκρεμότητα, ενώ τακτικός εισαγγελέας και αναπληρωτής, που του είχαν δώσει τις δύο προηγούμενες άδειες, ερευνώνται πειθαρχικά για τις αποφάσεις τους αυτές.

Ο πειθαρχικός έλεγχος, υπό τον οποίο βρίσκονται οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί, επόπτες των φυλακών Κορυδαλλού που προήδρευσαν στα τριμελή συμβούλια τα οποία χορήγησαν τις δυο διήμερες άδειες, τον περασμένο Νοέμβρη (2017) και τον περασμένο Φεβρουάριο, στον Δημ. Κουφοντίνα, είναι απαράδεκτος και τρομοκρατικός.

Η πιστή εφαρμογή του νόμου για την άδεια κρατουμένων, όπως αυτός ισχύει, φαίνεται πως δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στους δυο εισαγγελικούς λειτουργούς, οι οποίο απλώς εφάρμοσαν όσα ο σωφρονιστικός κώδικας προβλέπει, χωρίς μάλιστα καμία εξαίρεση.

Μάλιστα και οι δυο για λόγους ευπρέπειας μετά την άσκηση του πειθαρχικού ελέγχου δήλωσαν αποχή από την κρίση της νέας αίτησης αδείας του πολυσοβίτη της 17Ν.

Έτσι το γεγονός της διπλής πειθαρχικής αγωγής, που ασκήθηκε από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έχει επί της ουσίας μπλοκάρει και το θέμα της τρίτης άδειας του Δημ. Κουφοντίνα αφού αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τρίτος εισαγγελέας στις φυλακές για να γνωμοδοτήσει και ο νόμος δεν είχε προβλέψει τέτοια περίπτωση. Για αυτό άλλωστε ήδη από τις 30 Μαΐου έχει κατέλθει σε απεργία πείνας ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια, κρατούμενος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας