Σκληρή απάντηση Ερντογάν σε ΗΠΑ : Εμείς γονατίζουμε μόνο στον θεό

1095

Σε πολύ σκληρό τόνο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε στις ΗΠΑ χαρακτηρίζοντας ως «ντροπή» την πρόσφατη απόφαση για διπλασιασμό των δασμών, τις οποίες κατηγόρησε ξανά ότι θυσιάζουν έναν στρατηγικό σύμμαχο για χάρη ενός πάστορα.

Σε ομιλία του στη Ριζούντα ο τούρκος πρόεδρος είπε πως: «Μας ζητούν με απειλές να απελευθερώσουμε μέχρι αύριο στις 6 το απόγευμα (σσ. σήμερα) τον Μπράνσον», ενώ αργότερα σε άλλη ομιλία του είπε επιτέθηκε στις ΗΠΑ λέγοντας πως «ανταλλάσσουν ένα στρατηγικό σύμμαχο με έναν πάστορα».  «Απευθύνομαι για μία ακόμη φορά στις ΗΠΑ. Είναι ντροπή! Προτιμάτε έναν πάστορα από έναν στρατηγικό εταίρο σας στο ΝΑΤΟ».

«Μας απειλούν. Δεν μπορούν να θέλουν να »σωφρονίσουν» την Τουρκία με τη γλώσσα των απειλών. Εμείς γονατίζουμε μόνο μπροστά στον Θεό. Θα είναι λάθος να προσπαθήσουν να τιμωρήσουν την Τουρκία για έναν ιερέα. Θα κάνουμε μόνο ό,τι απαιτεί η τουρκική Δικαιοσύνη», τόνισε.

«Αντί να σέβονται τις δικαστικές διαδικασίες, όπως προέτρεψα τον Πρόεδρο Τραμπ στις πολλές συναντήσεις και τους διαλόγους που είχαμε, οι ΗΠΑ προχωρούν σε αναίσχυντες απειλές εναντίον ενός φίλιου έθνους και έφτασαν να επιβάλουν κυρώσεις σε μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη , παράλογη και απολύτως επιβλαβή για την μακρά φιλία μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας