Σκάνδαλο–Οι τράπεζες επισπεύδουν ξεπούλημα “κόκκινων” δανείων σε fund,όχι στους δανειολήπτες.

623
Οι τράπεζες επισπεύδουν ξεπούλημα “κόκκινων”

Σε μεγάλα εθνικά , οικονομικά και κοινωνικά εγκλήματα προχωρούν με ταχύτερους ρυθμούς αυτό το διάστημα οι τράπεζες .

Οι τελευταίες , κάτω από τις θερμές ιαχές των ξένων οίκων  του χρηματιστικού κεφαλαίου και με την κρατική στήριξη των εγγυήσεων του σκανδαλώδους σχεδίου “Ηρακλής“ προχωράνε ανενόχλητες στη μαζική μεταβίβαση , έναντι πινακίου φακής , των ενυπόθηκων  “ κόκκινων “ δανείων δύστυχων δανειοληπτών , σε ξένα κερδοσκοπικά fund .

Συγκεκριμένα η Alpha bank προχώρησε σε συμφωνία με την Davidson Kemper για την μεταβίβαση “ κόκκινων “ δανείων έως 10,8 δις ευρώ ,  με στόχο να μειώσει το ποσοστό των κόκκινων δανείων σε 24% από 43% .

Η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά σε δύο συναλλαγές εκποίησης “ κόκκινων “ δανείων ώστε να μειώσει τον δείκτη αυτών των μη εξυπηρετούμενων δανείων ( N.P.Es ) σε 37% από 48% .

Η Εθνική Τράπεζα υπέβαλε αίτηση να επωφεληθεί από το κρατικό σχέδιο “ Ηρακλής “ για τιτλοποίηση 6,1 δις.  ευρώ N.P.Es  για μείωση των μη εξυπηρετούμενων ( “ κόκκινων “ ) δανείων στο 15% .

Η Eurobank τιτλοποίησε 7,5 δις ευρώ N.P.Es  τον Ιούνιο του 2020 μειώνοντας το δείκτη N.P.Es σε 15% .

Οι μεταβιβάσεις αυτές ενυπόθηκων “ κόκκινων “ δανείων στα  fund ( συχνά θυγατρικές τραπεζών  ) γίνονται σε τόσο εξευτελιστικές τιμές , συχνά κάτω του 10% , και γι΄αυτό δεν δημοσιοποιούνται από τις τράπεζες προκειμένου να αποφύγουν την κατακραυγή .

Με τις μεταβιβάσεις αυτές θα ακολουθήσουν αδίστακτοι εκβιασμοί και πλειστηριασμοί από κερδοσκοπικά κεφάλαια που δεν θα υπολογίζουν καθόλου το κόστος και την αποδοκιμασία της ελληνικής κοινωνίας , πράγμα που σ΄ ένα βαθμό μετράνε οι τράπεζες , ενδιαφερόμενες για την εικόνα τους .

Με αυτές τις διαδικασίες ένα πρωτοφανώς πολύ μεγάλο μέρος των σπιτιών και ακινήτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων θα περάσει σε ξένα χέρια , αλλοιώνοντας όλη την εικόνα της ακίνητης ιδιοκτησίας στη χώρα , ενώ έτσι οι τράπεζες ελπίζουν ότι θα βρίσκονται στο απυρόβλητο και οι πλειστηριασμοί προερχόμενοι από fund δύσκολα θα προσβληθούν .

Το εντυπωσιακό είναι ότι όλα τούτα γίνονται με παντελώς έκνομες διαδικασίες και με πρωτοφανείς διάτρητες μεθοδεύσεις παρασκηνίου .

Ο Π. Λαφαζάνης με πολλούς συναγωνιστές του και απλούς δανειολήπτες  πρόκειται τις επόμενες μέρες να υποβάλει μήνυση για να προσβάλλει νομικά αυτές τις διαδικασίες και να ζητήσει την μεταβίβαση των κόκκινων δανείων , αντί των funds, στους δανειολήπτες με τις ίδιες εξευτελιστικές τιμές για να ανασάνουν όχι μόνον οι πολίτες αλλά και η οικονομία της χώρας .

΄Ένα μεγάλο αποτελεσματικό κίνημα σε αυτήν την κατεύθυνση μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί στην χώρα .

 

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας