Ρόδος: Τουριστικό πείραμα σε «ξενοδοχειακές φυλακές»-Στο νησί σήμερα οι Ολλανδοί τουρίστες

548
Τουριστικό πείραμα σε «ξενοδοχειακές φυλακές»

Τουλάχιστον 25.000 άνθρωποι είχαν κάνει αίτηση συμμετοχής

Νωρίς το απόγευμα αναμένονται να φτάσουν στη Ρόδο οι Ολλανδοί τουρίστες, ηλικίας 18-70 ετών, που θα συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα για διακοπές υπό δοκιμή.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες σε συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση για να οριστικοποιήσουν το πρόγραμμα ταξιδιού και φιλοξενίας τους.

Οι διακοπές θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 19 Απριλίου και οι επισκέπτες αυτοί θα πληρώσουν 399 ευρώ για οχταήμερες διακοπές all-inclusive σε ξενοδοχείο της πόλης της Ρόδου, από το οποίο δεν θα επιτρέπεται να βγουν ούτε στην παραλία.

Πώς θα φιλοξενηθούν

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή» οι Ολλανδοί που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανέρχονται σε 189 άτομα, είναι διαφόρων ηλικιών και αναμένεται να φτάσουν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» με μία πτήση της αεροπορικής εταιρείας Transavia στις 6 παρά 20 σήμερα το απόγευμα.

Θα έχουν δύο συνοδούς και όλοι τους θα έχουν ήδη κάνει μοριακό τεστ με αρνητικό φυσικά αποτέλεσμα τρεις ημέρες πριν και λίγο πριν φύγουν κατά τη διάρκεια της ημέρας αναχώρησης θα υποβληθούν και σε rapid test.

Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για να ταξιδέψουν. Σύμφωνα με τις οδηγίες, τρεις ημέρες πριν φύγουν από τη Ρόδο θα υποβληθούν και πάλι σε μοριακό τεστ και λίγες ώρες πριν ταξιδέψουν θα κάνουν ξανά ένα rapid test. Σημειώνεται ότι την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσουν και όσοι άλλοι θα βρίσκονται μέσα στο ίδιο αεροπλάνο και αυτό για ευνόητους λόγους.

Οι τουρίστες θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα μέσα στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου που θα τους φιλοξενήσει για μία εβδομάδα, ενώ πιθανόν να υπάρχουν και κάποια μικρά event για την ψυχαγωγία τους. Άλλοι πελάτες δεν θα υπάρχουν.

Εντός του ξενοδοχείου θα ακολουθούν τις οδηγίες και τα μέτρα που προβλέπουν τα νέα πρωτόκολλα για τον κοροναϊό.

25.000 έκαναν αίτηση

Όταν θα επιστρέψουν στην Ολλανδία θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες. Αν κάποιος μολυνθεί από κοροναϊό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα μπει σε ξενοδοχείο καραντίνας και τα έξοδα θα καλυφθούν από την εταιρεία που υλοποιεί το πείραμα.

Τουλάχιστον 25.000 άνθρωποι είχαν κάνει  αίτηση, σύμφωνα με το BBC, για το πείραμα που έχει ως στόχο να διαπιστωθεί αν είναι εφικτός ο τουρισμός κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας