Επικίνδυνα παιχνίδια με τον Covid-19

1583
αναπνεύσω

Η αντικινεζική υστερία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με πρόσχημα την πανδημία του Covid-19 παίρνει επικίνδυνες πλέον διαστάσεις.

Δεν είναι μόνο η επανάκαμψη του ενδεχόμενου ενός νέου εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, την ώρα που η πανδημία έχει προκαλέσει την παγκόσμια οικονομική κατάρρευση.

Χθεσινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, υπό τον εύγλωττο τίτλο «Οι ΗΠΑ επανεξοπλίζονται για να εξουδετερώσουν την πυραυλική υπεροχή της Κίνας», αποκαλύπτει πως η κυβέρνηση Τραμπ σχεδιάζει να αναπτύξει πυραύλους εδάφους-εδάφους μεγάλου βεληνεκούς στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, έχοντας πλέον απαλλαγεί από τους περιορισμούς της συμφωνίας για τον περιορισμό των όπλων του Ψυχρού Πολέμου.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως το Αμερικανικό Πεντάγωνο σκοπεύει να εξοπλίσει το σώμα των πεζοναυτών με πυραύλους Τόμαχοκ, τους οποίους αυτή τη στιγμή φέρουν τα αμερικανικά πολεμικά πλοία.

Επικαλείται μάλιστα τις απαιτήσεις του αμερικανικού προϋπολογισμού για το 2021 αλλά και καταθέσεις στο Κογκρέσο υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματικών.

Ενισχύει επίσης την παράδοση των πρώτων νέων μεγάλου βεληνεκούς πυραύλων κατά πλοίων.

Με δυο λόγια, την ώρα που χιλιάδες Αμερικανοί χάνουν καθημερινά τη ζωή τους από τη νέα πανδημία, εξαιτίας σε μεγάλο βαθμό της ανεπάρκειας του εθνικού συστήματος υγείας της ισχυρότερης οικονομικά και στρατιωτικά χώρας του πλανήτη, ο Τραμπ ετοιμάζεται για παιχνίδια πολέμου…

Εντείνει τη ρητορική του κατά της Κίνας, την ώρα που αγνοεί τις προειδοποιήσεις των ειδικών.

Στα διεθνή ΜΜΕ κυριάρχησε χθες μία ακόμη ενδιαφέρουσα είδηση. Ο δόκτωρ Ρικ Μπράιτ, ο διευθυντής της Υπηρεσίας για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού, τον οποίο εκπαραθύρωσε ο Τραμπ, προέβη την Τρίτη σε επίσημη καταγγελία, στην οποία ισχυρίζεται πως οι προειδοποιήσεις του για τον Covid-19 αγνοήθηκαν και ότι η επιφύλαξή του για τη θεραπεία που ευνοούσε ο Αμερικανός πρόεδρος οδήγησε στην αποπομπή του.

Επιπλέον ο Τραμπ βιάζεται να επανεκκινήσει την αμερικανική οικονομία, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων, παραδεχόμενος κυνικά: «Δεν λέω πως όλα είναι τέλεια, και, ναι, θα μολυνθούν ορισμένοι άνθρωποι; Ναι. Θα πληγούν κάποιοι πάρα πολύ άσχημα; Ναι. Αλλά πρέπει να ξανανοίξουμε τη χώρα μας και πρέπει να το κάνουμε σύντομα».

πηγή: naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας