Ρωσία: Ο αποκλεισμός της Β. Κορέας από το πετρέλαιο θα θεωρηθεί ως πράξη πολέμου

1740
ρωσία

Η παράδοση πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων στη Βόρειο Κορέα δεν θα πρέπει να μειωθεί περαιτέρω, δήλωσε ο πρέσβης της Μόσχας στην Πιονγιάνγκ, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, προσθέτοντας ότι ο συνολικός αποκλεισμός από το πετρέλαιο θα ερμηνευθεί από τη Βόρεια Κορέα ως πράξη πολέμου.
Τα Ηνωμένα Έθνη και οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει σειρά κυρώσεων που αποσκοπούν στον περιορισμό της ανάπτυξης των πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας, μεταξύ άλλων επιδιώκοντας να μειώσει την πρόσβασή της σε αργό πετρέλαιο και στα ραφιναρισμένα πετρελαϊκά προϊόντα.
“Δεν μπορούμε να μειώσουμε περαιτέρω τις παραδόσεις“, ανέφερε σε συνέντευξη στο RIA, ο απεσταλμένος της Ρωσίας στην Πιονγκγιάνγκ, Alexander Matzegora.
Οι ποσοστώσεις που καθορίστηκαν από την ΕΕ επιτρέπουν την παράδοση περίπου 540.000 τόνων αργού πετρελαίου στη Βόρειο Κορέα από την Κίνα και πάνω από 60.000 τόνους πετρελαϊκών προϊόντων από τη Ρωσία, την Κίνα και άλλες χώρες, ανέφερε.
“Αυτό είναι μια σταγόνα στον ωκεανό για μια χώρα 25 εκατομμυρίων ανθρώπων“, δήλωσε ο Matzegora.
Οι ελλείψεις θα οδηγήσουν σε σοβαρά ανθρωπιστικά προβλήματα, είπε, προσθέτοντας:
“Οι επίσημοι εκπρόσωποι της Πιονγιάνγκ έχουν καταστήσει σαφές, ότι ένας αποκλεισμός θα ερμηνευτεί από τη Βόρεια Κορέα ως κήρυξη πολέμου με όλες τις συνέπειες”.
Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ επέβαλαν περαιτέρω κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου πετρελαίου.
Στην πρώτη ετήσια ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ την Τρίτη, ο Πρόεδρος Donald Trump δεσμεύθηκε να διατηρήσει την πίεση στη Βόρεια Κορέα.
Η Βόρεια Κορέα το Σάββατο καταδίκασε τις τελευταίες κυρώσεις των ΗΠΑ και ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Igor Morgulov δήλωσε ότι η Ρωσία δεν είχε καμία υποχρέωση να επιβάλει κυρώσεις προερχόμενες από τις ΗΠΑ.
Ο πρέσβης αρνήθηκε επίσης τις κατηγορίες από την Ουάσινγκτον ότι η Μόσχα, αντίθετα με τις κυρώσεις του ΟΗΕ, επέτρεπε στην Πιονγιάνγκ να χρησιμοποιεί ρωσικά λιμάνια για τη μεταφορά άνθρακα.
“Διπλοελέγξαμε τα στοιχεία.
Διαπιστώσαμε ότι τα προαναφερθέντα πλοία δεν μπήκαν στα λιμάνια μας ή αν το έκαναν, τότε έφεραν φορτίο που δεν είχε καμία σχέση με τη Βόρεια Κορέα”.
Το Reuters ανέφερε νωρίτερα ότι η Βόρεια Κορέα είχε στείλει άνθρακα στη Ρωσία 2017, ο οποίος στη συνέχεια παραδόθηκε στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία με πιθανή παραβίαση των κυρώσεων του ΟΗΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας