Πύρινη αντιαμερικάνικη ρητορική από τον υπουργό εσωτερικών του Ερντογάν

456
παραιτήθηκε

Ο σκληροπυρηνικός διάδοχος του Ρ.Τ. Ερντογάν και ακραίος ισλαμιστής Σ. Σοιλού διέκοψε κάθε επικοινωνία με τις ΗΠΑ όπως αποκάλυψε ο ίδιος στην δημόσια τουρκική τηλεόραση.

Σε έναν ιδιότυπο αγώνα εντός του AKP περί αφοσίωσης στα ισλαμική ιδεώδη, ο Σοιλού αποκάλυψε πως σιχαίνεται τους Αμερικανούς. Αν σκεφτούμε πως είναι “δελφίνος” εντός του AKP και υποψήφιος διάδοχος του Ερντογάν, τα όσα είπε αποκτούν μεγάλη σημασία.

Διότι και στην περίπτωση που φύγει ο Ερντογάν και αναλάβει την εξουσία, τότε θα επιταχυνθούν οι εξελίξεις προς την ισλαμοποίηση της χώρας και θα ολοκληρωθεί η στροφή εναντίον ΗΠΑ-Δύσης.

Το ερώτημα πλέον που προκύπτει είναι αν θα γίνει τελικά η συνάντηση Ερντογάν-Μπάιντεν στο περιθώριο της Συνόδου στο ΝΑΤΟ τον Ιούνιο.

Ο Σοιλού επιτέθηκε με δικιά του πρωτοβουλία στις ΗΠΑ ή δόθηκε εντολή από τον Ερντογάν; Διότι η επίθεση Σοιλού ήταν ακραία. Το ίδιο όμως ακραία ήταν και η επίθεση που εξαπέλυσε ο Ερντογάν λίγες ώρες πριν. Μήπως αυτή η συνάντηση τελείωσε πριν καν αρχίσει;

“ΗΠΑ και ΗΑΕ οργάνωσαν το πραξικόπημα”

Ο Σοιλού κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την απόπειρα πραξικοπήματος μετά από τις κατηγορίες που δέχτηκε για αντισημιτισμό.

“Οι ΗΠΑ φιλοξενούν το άτομο που ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα” είπε ο Τούρκος ΥΠΕΣ Σ. Σοιλού.

“Σήμερα αυτοί που επιτίθενται στον πρόεδρο μας χαρακτηρίζοντας τον αντισημίτη , φιλοξενούν τον οργανωτή του πραξικοπήματος στην χώρα τους. 

Αυτό έγινε με δικές τους διαταγές. Όλοι το γνωρίζουμε αυτό.

“Δεν θέλω να δω τους Αμερικανούς – Απέρριψα αιτήματα τους”

Ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών, Σ. Σοιλού, δήλωσε σε συνέντευξη στο τουρκικό κρατικό κανάλι TV TRT, πως απέρριψε αιτήματα για συναντήσεις από τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα.

Πρόσθεσε επίσης ότι “Δεν τους δέχτηκα και δεν θα το κάνω. Θα τους δεχτώ μόνο όταν οι ΗΠΑ αρχίσουν να σέβονται την χώρα αυτή”.

Ο Σ. Σοιλού αποκάλυψε στην συνέχεια πως ο πρέσβης των ΗΠΑ, Satterfield, του ζήτησε δύο φορές να συναντηθούνε.

Το αίτημα απορρίφθηκε και τις δύο φορές.

Σφοδρή επίθεση σε ΗΑΕ – Rand Corporation

Στην συνέχεια ο Σοιλού επιτέθηκε εναντίον των ΗΠΑ λέγοντας πως “ΗΠΑ και ΗΑΕ είναι οι οργανωτές του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία μαζί με τον Mohammed Dahlan”.

Ο Σοιλού επιτέθηκε ακόμη και στο αμερικανικό think tank “Rand Corporation” για την κριτική που άσκησε στην ενσωμάτωση της τουρκικής Χωροφυλακής στο υπουργείο Εσωτερικών.

“Χωρίς την Στρατο-Χωροφυλακή δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις πραξικόπημα” απάντησε ο Σοιλού.

Ο Σοιλού κατηγόρησε επίσης τα ΗΑΕ για την οργάνωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος ενώ αναφέρθηκε σε έναν καταζητούμενο ηγέτη της τουρκικής μαφίας που βρίσκεται στο Ντουμπάι.

Ο Sedat Peker, που έχει διαφύγει από την χώρα, έχει αποκαλύψει μια σειρά από βίντεο αυτό το μήνα κατηγορώντας Τούρκους αξιωματούχους για διασύνδεση με το οργανωμένο έγκλημα.

«Δεν βλέπετε ότι αυτές οι ομιλίες έχουν διαταχθεί να καταστρέψουν την τουρκική κυβέρνηση με ψέματα και συκοφαντίες», είπε ο Σοιλού.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ερντογάν ο οποίος κατηγόρησε τον Μπάιντεν ότι “έβαψε με αίμα τα χέρια του”.

“Είναι δολοφόνοι, στο σημείο που σκοτώνουν παιδιά που είναι πέντε ή έξι χρονών. Ικανοποιούνται μόνο όταν ρουφάνε το αίμα τους.

                                                          ΠΗΓΗ: warnews247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας