Πόντιος Πιλάτος οι ΗΠΑ:Ασκήσεις και με Ελλάδα και με Τουρκία-Συμμετοχή αεροπλανοφόρου

445
ασκήσεις

Σε… διπλό ταμπλό φαίνεται ότι παίζει η Αμερική στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με αφορμή την παρουσία του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου Αϊζενχάουερ (USS Dwight D. Eisenhower) και μετά από κοινές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, οι Αμερικανοί, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, αλλά και με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, θα προχωρήσουν σε κοινές ασκήσεις με το τουρκικό ναυτικό.

Έως τις 29 Ιουλίου Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία συνεργάζονται με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο.

Μια συνεργασία η οποία έφτασε σε αεροπορικό επίπεδο, όχι μόνο στη νοτιοανατολική Κρήτη, αλλά έως το Μυρτώο Πέλαγος πέλαγος και τον ουρανό των Κυθήρων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο συνοδευόμενο με τρία αμερικανικά πολεμικά πλοία τις επόμενες μέρες θα συμμετάσχει στην εκπαιδευτική άσκηση Επιχείρηση Ασπίδα της Μεσογείου με το τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

Σε κάθε περίπτωση η συνεργασία του αεροπλανοφόρου με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, στρατιωτικά θεωρείται αναβαθμισμένη σε σχέση πάντοτε με τις “Passex” (ασκήσεις επικοινωνίας) που πρόκειται να γίνουν με το Τουρκικό πολεμικό Ναυτικό. Αλλά από την άλλη πλευρά, ακόμη κι αυτό δείχνει την πολιτική των ίσων αποστάσεων που διατηρούν οι ΗΠΑ αλλά και το ΝΑΤΟ. Μια συμπεριφορά που σίγουρα δεν βάζει στη θέση της τη νευρική Τουρκία που δεν βάζει φρένο στα επεκτατικά σχέδια της.

Παράλληλα η Τουρκία για ακόμη μια φορά κάνει ότι πάντοτε με συμμαχικά πολεμικά πλοία, δηλαδή όπου κι αν είναι σπεύδει να κάνει ασκήσεις επικοινωνίας ώστε να “τιτιβισει” στη συνέχεια την καλή σχέση που διατηρεί με όλους…

Τί ισχυρίζονται οι Τούρκοι

Το γεγονός της άφιξης του αεροπλανοφόρου δεν συνδέεται άμεσα με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ιδιαίτερα μετά την αναγγελία σεισμικών ερευνών από την Τουρκία, ωστόσο σημειώνεται ως ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδουν και οι ΗΠΑ για τη σταθερότητα στην περιοχή.

Ωστόσο εύλογα τίθεται το ερώτημα ποια σταθερότητα αποζητούν οι Αμερικανοί, όταν σε μία επίμαχη περιοχή πραγματοποιούν κοινές ασκήσεις και με τα δύο “αντίπαλα στρατόπεδα”, σε μία χρονική στιγμή που οι ισορροπίες είναι ιδιαίτερα εύθραυστες.

Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή, το οποίο ελέγχεται πλήρως από το καθεστώς Ερντογάν, έσπευσε να διευκρινίσει ότι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ, θα πραγματοποιήσει άσκηση με το τουρκικό πολεμικό ναυτικό και μάλιστα πηγές του διαψεύδουν δημοσιεύματα σε ελληνικές ιστοσελίδες για κοινή άσκηση στο Αιγαίο με την ελληνική πολεμική αεροπορία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας