Γενική ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων: Σκουπίδια, καθαριότητα, πράσινο, ηλεκτροφωτισμός κλπ

1964
ιδιωτικοποίηση

Σωρεία διατάξεων στο περιβάλλον, στα εργασιακά και στην ασυδοσία των επιχειρηματιών, με άκρως νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα, εξυπηρετήσεις ημετέρων και τεράστιο πολιτικό βάρος, περιλαμβάνονται στι περιβόητο «Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο», που κατατέθηκε στη Βουλή. 

Εκτός από αρκετές άλλες ρυθμίσεις που ήρθαν στην επιφάνεια και έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, με το νέο νόμο η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να εκχωρούν καίριες υπηρεσίες τους σε ιδιώτες. Ειδικότερα δίνει τη δυνατότητα να παραχωρούν στους ιδιώτες την αποκομιδή απορριμάτων και την ανακύκλωση, την καθαριότητα, το πράσινο, τον ηλεκτροφωτισμό με δημόσιες συμβάσεις.

Στην ουσία οι Δήμοι, οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά συμβούλια καταργούνται και μετατρέπονται σε πρόσωπα και επιτροπές ανάθεσης υπηρεσιών για κέρδη σε επιχειρηματίες, αναθέσεις που συχνά θα γίνονται με το αζημίωτο! Οι μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες και δη οι πολυεθνικές θα κυβερνάνε σε λίγο όχι εμμέσως αλλά αμέσως την χώρα με εργασιακές σχέσεις σκλαβοπάζαρο.

Πιο αναλυτικά, το άρθρο 179 αναφέρει ότι «εφόσον κατά την κρίση του δημοτικού συμβουλίου ανακύπτει αδυναμία εκτέλεσης συγκεκριμένων υπηρεσιών συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού, μπορεί με απόφαση του συμβουλίου να ανατίθενται με δημόσια σύμβαση η εκτέλεση των υπηρεσιών αυτών».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας