Ποιος θέλει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο;

805
Ποιος θέλει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο

  Zero Hedge,18-4-21

   Authored by Pepe Escobar via The Saker blog,

Mετάφραση:Μ.Στυλιανού

Είναι μια μάχη σκορπιού μέσα σε στρόβιλο στρεβλωμένων κατόπτρων, στο εσωτερικό ενός τσίρκου. Ας αρχίσουμε με τους καθρέφτες στο τσίρκο.

Η μη οντότητα, που περνά για υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για να ερωτοτροπήσει με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μπλίνκεν και το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Στόλτενμπεργκ.

Στην καλύτερη περίπτωση, αυτό είναι μια σκιαμαχία τσίρκου. Πολύ περισσότερο από το ξέφρενο πήγαινε-έλα στο Κίεβο  των συμβούλων του ΝΑΤΟ, το πραγματικό σκοτεινό παιχνίδι είναι η πολύ στενή συνεργασία  της ( βρετανικής κατασκοπίας) MI6 με τον Πρόεδρο Ζελένσκι.

Το πολεμοκάπηλο σενάριο του Ζελένσκι προέρχεται απευθείας από τον Ρίτσαρντ Μουρ της MI6. Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών γνωρίζουν τα πάντα, μέχρι μικρών λεπτομερειών. Ορισμένα στοιχεία διέρρευσαν προσεκτικά ακόμη και σε ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ στο ρωσικό κανάλι Rossiya 1.

Το επιβεβαίωσα από διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης το οσμίσθηκαν επίσης  – αλλά προφανώς τους είπαν να στρεβλώσουν περισσότερο τους καθρέφτες, επιρρίπτοντας τα πάντα, που αλλού;  Στη «ρωσική επιθετικότητα».

Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών είναι σχεδόν ανύπαρκτες στο Κίεβο. Αλλά οι σύμβουλοι του ΝΑΤΟ παραμένουν λεγεώνες. Ωστόσο, κανείς δεν μιλάει για τον εκρηκτικό δεσμό με την MI6.

Απρόσεκτοι ψίθυροι στους διαδρόμους των Βρυξελλών ορκίζονται ότι η MI6 πιστεύει πραγματικά ότι στην περίπτωση ενός ηφαιστειακού -αλλά όπως φαίνεται ακόμα- αποτρέψιμου πραγματικού πόλεμου με τη Ρωσία, η ηπειρωτική Ευρώπη θα καεί και το Brexitland θα γλιτώσει.

Ονειρώξεις.  Ας επιστρέψουμε όμως στο τσίρκο.

Μα είστε πολύ προκλητικοί!

                                                                                                                      

Τόσο ο Μικρός Άντονι Μπλίνκεν (υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ)  όσο και ο αχυράνθρωπος του ΝΑΤΟ  Στόλντεμπεργκ παπαγάλισαν το ίδιο τροπάριο στις Βρυξέλλες, αφού μίλησαν με τον υπουργό των Εξωτερικών της Ουκρανίας.

Αυτό ήταν μέρος μιας «ειδικής συνόδου» του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία – όπου κάποιος Ευρωκράτης πρέπει να είχε πει σε ένα μάτσο περισσότερο ανίδεων Ευρωκρατών πώς θα απανθρακώνονταν επί τόπου από τις τρομακτικές εκρηκτικές κεφαλές του Ρωσικού πυραύλου TOS-1 Buratino, αν το ΝΑΤΟ δοκίμαζε κάτι αστείο.

Ακούστε την δήλωση γαβ-γαβ του Μπλίνκεν : Οι ρωσικές ενέργειες είναι «προκλητικές».

Λοιπόν, το προσωπικό του σίγουρα δεν του παρέδωσε ένα αντίγραφο του Ρώσου υπουργού Αμύνης, Σεργκέι Σοϊγκού, που εκθέτει βήμα προς βήμα την ανάπτυξη του Αμερικανικού στρατού στα ετήσια γυμνάσια του ΝΑΤΟ  Defender Europe 21. «Οι κύριες δυνάμεις συγκεντρώνονταν στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και της Βαλτικής».

Τώρα ακούστε τον ήχο του Στόλτενμπεργκ: Δεσμευόμαστε για «ακλόνητη υποστήριξη» στην Ουκρανία γαβ  γαβ.Τώρα πηγαίνετε πίσω για να παίξετε στα οχυρωματικά  σας.

Αλλάι, όχι ακόμα. Ο Μικρός Μπλίνκεν απείλησε τη Μόσχα με «συνέπειες» ό,τι κι αν συμβεί στην Ουκρανία.

Η άπειρη υπομονή του εκπροσώπου τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είναι σχεδόν στωική. Η απάντηση του Πεσκόφ στον Μπλίνκεν: «Απλά δεν είναι απαραίτητο να τριγυρνάμε για πάντα διακηρύσσοντας: «Είμαι ο Μέγιστος!» Όσο περισσότερο κάνει κανείς κάτι τέτοιο, τόσο περισσότεροι άνθρωποι αμφιβάλλουν…»

Όταν αμφιβάλετε φωνάξτε τον αναντικατάστατο Aντρέι Μαρτιάνωφ* – που πάντα λέει τα πράγματα όπως ακριβώς είναι..  Οι άδειες κεφαλές της Ουάσιγκτον δεν ξέρουν ακόμη τι τρέχει, αλλά  κάποιοι επαγγελματίες στο Βαθύ Κράτος ξέρουν πολύ καλά.  Ακούστε λοιπόν τον Μαρτιάνωφ:

«Όπως δεν παύω να το γράφω –οι ΗΠΑ ποτέ δεν έκαναν ένα πόλεμο με το Γενικό Επιτελείο και το σύστημα ελέγχου τους συνεχώς πληττόμενο, σε έναν αδιάλειπτο και αμείλικτο βομβαρδισμό και με τα μετόπισθεν τους να υφίστανται επιθέσεις και αποδιοργάνωση. Σε συμβατικό πόλεμο οι ΗΠΑ δεν μπορούν να νικήσουν την Ρωσία στην Ευρώπη, τουλάχιστον στο ανατολικό τμήμα της. Και η κυβέρνηση Μπάϊντεν καλύτερα να αφυπνιστεί σε αυτήν την πραγματικότητα, γιατί μπορεί, κυριολεκτικά να μην επιζήσει οποιασδήποτε κλιμάκωσης.

Πράγματι τα σύγχρονα Kalibrs 3M14Ms έχουν ένα βεληνεκές 4.500 χιλιομέτρων, όπως και 5.000+χιλιομέτρων ακτίνα βολής οι πύραυλοι κρουαζιέρας Χ-101, που δεν έχουν πρόβλημα να εισδύσουν στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, εκτοξευόμενοι από ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά, χωρίς καν αυτά να εγκαταλείψουν την ασφάλεια του ρωσικού εναέριου χώρου.

 Το τσίρκο συνεχίστηκε με ένα τηλεφώνημα του «Μπάϊντεν» – στον πρόεδρο Πούτιν.

Πείτε το αντίκτυπο του Πατρούσωφ

Στην συγκλονιστική συνέντευξή του στο Κόμερσάντ, ο επικεφαλής των ρωσικών μυστικών πληροφοριών Πατρούσωφ αναφέρθηκε σε μια πολύ πολιτισμένη τηλεφωνική συνομιλία που είχε στα τέλη Μαρτίου με τον Αμερικανό Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν. Φυσικά δεν υπάρχουν τεκμήρια, αλλά εάν κάποιος είχε την ιδέα του τηλεφωνήματος Μπάϊντεν στον Πούτιν, αυτός θα πρέπει να ήταν Ο Σάλιβαν.

Οι σχετικές ανακοινώσεις από την Ουάσιγκτον και την Μόσχα μόνο ελαφρά αποκλίνουν. Οι Αμερικανοί τονίζουν ότι ο «Μπάιντεν» – στην πραγματικότητα η αποφασίζουσα ομάδα πίσω του – θέλει να οικοδομήσει «μια σταθερή και προβλέψιμη σχέση με τη Ρωσία, συνεπή με τα συμφέροντα των ΗΠΑ».

Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι ο Μπάιντεν “εξέφρασε ενδιαφέρον για εξομάλυνση των διμερών σχέσεων”.

Μακριά από όλη αυτή την ομίχλη, αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι οι Patrushev-Sullivan. Αυτό έχει να κάνει με το ότι η Ουάσινγκτον λέει στην Τουρκία ότι τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ θα διέρχονται από το Βόσπορο προς τη Μαύρη Θάλασσα. Ο Σάλιβαν πρέπει να είπε στον Πατρούσωφ ότι όχι, δεν πρόκειται να θίξουν το Ντονμπάς. Και ο Πατρούσωφ  να είπε στον Σάλιβαν, εντάξει, δεν θα τα αποτεφρώσουμε.

Δεν υπάρχουν  ψευδαισθήσεις στη Μόσχα ότι θα πραγματοποιηθεί ποτέ αυτή η υποτιθέμενη σύνοδος κορυφής Μπάιντεν-Πούτιν σε ένα μακρινό μέλλον. Ειδικά αφού ο στωικός Πεσκόφ είχε καταστήσει σαφές ότι «κανείς δεν θα επιτρέψει στην Αμερική να μιλήσει με τη Ρωσία από θέση ισχύος». Αν αυτό ακούγεται σαν μια ηχώ κατευθείαν από τον (Κινέζο Υπουργό Εξωτερικών) Yang Jiechi – ο οποίος έφτιαξε μια σούπα πτερυγίων καρχαρία από τους  Μπλίνκεν-Σάλιβαν  στην Αλάσκα – αυτό συμβαίνει επειδή πράγματι αυτό είναι..

Το Κίεβο, προβλέψιμα, παραμένει κολλημένο σε λειτουργία τσίρκου. Αφού πήραν αιχμηρά μηνύματα από τον κ. Ισκάντερ, τον κ. Κινζάλ και τον κ. Μπουρατίνο,( ονόματα ρωσικών πυραύλων), άλλαξαν γνώμη, ή τουλάχιστον προσποιούνται, και τώρα λένε ότι δεν θέλουν πόλεμο.

Και εδώ φτάσαμε στην διασταύρωση μεταξύ τσίρκου και σοβαρών πραγμάτων. Το σύστημα «Μπάϊντεν» δεν είπε ποτέ, ξεκάθαρα, επίσημα, ότι δεν θέλουν πόλεμο. Αντίθετα στέλνουν πολεμικά στην Μαύρη Θάλασσα –τσίρκο και πάλι- και ορίζουν έναν αντιπρόσωπο, του οποίου αποκλειστική αποστολή είναι να εκτροχιάσει τον αγωγό Νοrd Stream 2.

Έτσι το αγωνιώδες ερώτημα είναι, τι θα γίνει όταν αποπερατωθεί ο αγωγός ;

Αλλά πριν από αυτό, υπάρχει κάτι ακόμη σημαντικώτερο: Την Τετάρτη, στην ομιλία του στο Ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας, ο Πρόεδρος Πούτιν θα όριζε τον Κανονισμό.

Είναι το Μίνσκ 2, ηλίθιε.

Ο Ρώσος υφυπουργός των Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκώφ χρησιμοποίησε μια πολύ λιγότερο στωική διατύπωση από εκείνη του Πεσκώφ: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο εχθρός μας. Κάνουν τα πάντα για να υποσκάψουν την θέση της Ρωσίας στην διεθνή αρένα. Δεν βλέπουμε άλλα στοιχεία στην στάση τους απέναντι μας. Αυτά είναι τα συμπεράσματά μας.»

Αυτό είναι μαχαίρι στο κόκαλο της ρεαλιστικής πολιτικής. Ο Ριαμπκώφ  έχει απόλυτη γνώση της «ανίκανης για συμφωνία» νοοτροπίας του Ηγεμόνα. ΄Ετσι μια πρόσθετη διάσταση της παρατήρησής του είναι η ευθεία σύνδεσή της με την μόνη λύση για την Ουκρανία: Τις συμφωνίες του Μινσκ2.

Ο Πούτιν επικαλέσθηκε πάλι το Μινσκ2 στην τηλεδιάσκεψη του με την Μέρκελ και τον Μακρόν –και ασφαλώς στον «Μπάιντεν», στην τηλεφωνική συνομιλία τους. Η Ουάσιγκτον, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι όλοι ενήμεροι. Το Μινσκ 2 υπογράφτηκε από την Ουκρανία, την Γαλλία και την Γερμανία και επικυρώθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Εάν το παραβιάσει το Κίεβο, η Ρωσία, ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, πρέπει να το επιβάλει.

Το Κίεβο παραβιάζει το Μινσκ 2 εδώ και μήνες. Αρνείται να  εφαρμόσει την συμφωνία. Ως πιστή σατραπεία του Ηγεμόνα,  είναι επίσης «συμφωνίας ανίκανοι». Ωστόσο, τώρα βλέπουν τη δύναμη πυρός – να ζωγραφίζεται στον τοίχο, αν σκεφτούν να ξεκινήσουν μιαν επίθεση blitzkrieg εναντίον του Ντονμπάς.

Το ανοιχτό μυστικό σε ολόκληρη την έρημο της Ουκρανίας / Donbass -των καθρεφτών κάτω από τη σκηνή τσίρκου- είναι φυσικά η Κίνα. Ωστόσο, η Ουκρανία, σε έναν λογικό κόσμο, δεν θα αποτελούσε μόνο μέρος ενός διαδρόμου πρωτοβουλίας Ζώνης και Δρόμου BRΙ, (νέου Δρόμου του Μεταξιού) αλλά και μέρος του ρωσικού σχεδίου Μεγαλύτερης Ευρασίας. Ο σινολόγος Nικολάι Βαβίλωφ αναγνωρίζει τη σημασία του BRI, αλλά είναι επίσης βέβαιος ότι η Ρωσία υπερασπίζεται πάνω απ ‘όλα τα δικά της συμφέροντα.

Στην ιδανική περίπτωση, η Ουκρανία/Ντονμπάς θα εισαγόταν στη συνολική αναβίωση των Δρόμων του Μεταξιού – όπως στο εσωτερικό κεντρικό ευρασιατικό εμπόριο που βασίζεται και αναπτύσσεται λαμβάνοντας υπόψη τη ζήτηση σε όλη την Ευρασία.

Η ολοκλήρωση της Ευρασίας –τόσο στην κινεζική όσο και στην ρωσική σύλληψη- είναι οικονομίες διασυνδεδεμένες μέσω του δια-περιφερειακού εμπορίου.

Έτσι, δεν είναι τυχαίο ότι ο Ηγεμόνας – στα πρόθυρα να γίνει ένας άσχετος παίκτης σε όλη την Ευρασία –  προχωρεί αχαλίνωτα να παρενοχλεί και να προσπαθεί να συντρίψει την ηπειρωτική ολοκλήρωση με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η χειραγώγηση ενός αποτυχημένου κράτους (της Ουκρανίας) στο να οδηγηθεί στην δική του καταστροφή είναι απλά μια επιχείρηση τσίρκου.

* O Aντρέι Μαρτιάνωφ είναι πρώην αξιωματικός του ρωσικού ναυτικού, διεθνώς αναγνωρισμένος ως κορυφαίος στρατιωτικός εμπειρογνώμων .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας