ΠΟΕΔΗΝ κατά Πολάκη: Είπε ψέματα στις καθαρίστριες, απολύονται μες στο Πάσχα

1698
καθαρίστριες

Επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για αθέτηση υποσχέσεων εξαπέλυσε η Πανελληνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) σχετικά με τις καθαρίστριες που ζητούν ανανέωση των συμβάσεών τους.

Η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί τον Π. Πολάκη ότι  δεν τήρησε την υπόσχεση που τους έδωσε πριν από ένα μήνα έξω από το υπουργείο Υγείας για παράταση των συμβάσεών τους.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Πριν ένα μήνα, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 σε συγκέντρωση των καθαριστριών έξω από το Υπουργείο Υγείας, ο Πολάκης πήρε την ντουντούκα και είπε για άλλη μια φορά ένα σωρό ψέματα στις καθαρίστριες.

Δεσμεύτηκε ότι θα παραταθούν οι συμβάσεις τους προκειμένου να γίνει ενιαίος διαγωνισμός στα Νοσοκομεία της Αττικής τα οποία έχουν εκκρεμότητες με λήξεις συμβάσεων και είναι εν’ αναμονή απομάκρυνσης των εργολάβων.

Σε μια βδομάδα είπε χαρακτηριστικά θα ανακοινωθεί η παράταση της Σύμβασης. Πέρασε ένας μήνας και η τελική απόφαση της κυβέρνησης είναι η απόλυση των καθαριστριών.

Οι καθαρίστριες του Δρομοκαϊτείου εργάζονται πάνω από 10 χρόνια μέσω εργολάβων και τα 4 τελευταία χρόνια με συμβάσεις που είχαν συνάψει με το Νοσοκομείο. Σήμερα μαθαίνουν ότι πασχαλιάτικα θα τις πετάξουν στο δρόμο, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ:

Αγωνίστηκαν με τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Μάλιστα θυμίζουμε ότι στην πύλη του Δρομοκαϊτείου στις κινητοποιήσεις που έκαναν, τις επισκέφτηκαν πολλές φορές στελέχη του Σύριζα που ήταν τότε αντιπολίτευση.

Μεταξύ αυτών ο κος Ξάνθος, η κα Δούρου, ο κος Μαντάς. Υποσχόταν ότι με Κυβέρνηση Σύριζα θα έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά. Τακτοποίησαν τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και του Δρομοκαϊτείου απολύονται.

Οι καθαρίστριες του Δρομοκαϊτείου αγωνίστηκαν για την εκδίωξη των εργολάβων και το ευχαριστώ της Κυβέρνησης είναι το χαρτί της απόλυσής τους. Δεν θα περάσει.

Πάλι έξω από το Υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους, οι καθαρίστριες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Μ. Δευτέρα 22/4/2019 και ώρα 8.30 π.μ. Θα περιμένουμε τον Πολάκη να μας αιτιολογήσει την κωλοτούμπα» αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας