«Πλανήτης ή πλαστικό;»: Αιχμηρό εξώφυλλο για τα πλαστικά από το National Geographic

1608
πλανήτης

Το περιοδικό National Geographic κυκλοφορήσει με εξώφυλλο το γνωστό έργο του Μεξικανού καλλιτέχνη Jorge Gamboa.Στο έργο διακρίνεται η κορυφή ενός παγόβουνου και όσο το μάτι παρατηρεί περισσότερο την εικόνα, διαπιστώνει πως πρόκειται για μια αναποδογυρισμένη τεράστια πλαστικά σακούλα στη θάλασσα.

Η εικόνα, μαζί με τις συγκλονιστικές φωτογραφίες που περιλαμβάνει το περιοδικό, αντανακλούν με τον πιο εύγλωττο τρόπο την ζημιά που κάνουμε στον πλανήτη μας και στο ζωικό βασίλειο μέσω της υπέρμετρης κατανάλωσης πλαστικού.

«Πλανήτης ή πλαστικό» είναι το ερώτημα που θέτει το περιοδικό στον τίτλο του και υπογραμμίζε τα δισεκατομμύρια κιλά πλαστικού που καταλήγουν κάθε χρόνο στον ωκεανό είναι απλά «η κορυφή του παγόβουνου».

Με την έκτακτη αρχισυνταξία της πρώην ναυτικού Ellen MacArthur, το τεύχος Ιουνίου εγκαινιάζει την εκστρατεία «Planet or Plastic» του National Geographic που αναμένεται να κρατήσει πολλά χρόνια και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση για το σημαντικό αυτό πρόβλημα που κοντεύει να «πνίξει» τον πλανήτη μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας