Παρέμβαση της Επανεκκίνησης αύριο για την 25η Μαρτίου

1290
επανεκκίνηση
Αύριο Κυριακή 24 Μαρτίου, στις 10 το πρωί, έξω από το μετρό της πλατείας Συντάγματος, τα μέλη της Επανεκκίνησης Αθήνας θα διαδηλώσουν, όπως αναφέρουν, για το πραγματικό νόημα της 25ης Μαρτίου, την αντίθεσή τους στη “Συμφωνία” των Πρεσπών και τον επιχειρούμενο διαμελισμό του Αιγαίου.

Το κείμενο που θα διανεμηθεί, θα είναι το εξής:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΟΙΞΗ ΡΑΓΙΑΔΕΣ            25.03.2019

Ο αγώνας για ελευθερία συνεχίζεται.

Η ενότητα θα φέρει τη νίκη.

Σήμερα, 200 χρόνια σχεδόν μετά την μεγάλη επανάσταση του 1821, καθώς η χώρα μας βυθίζεται καθημερινά στον εφιάλτη μιας νέας δουλείας, το μήνυμα του ΄21, μας δίνει ξανά την διάσταση του ξεσηκωμού και της δίψας για ελευθερία.

Το ηρωικό ανάστημα που σήκωσε ο λαός μας εκείνη την εποχή εναντίον του ξένου δυνάστη και τα κατορθώματα τα οποία πέτυχε, έδωσαν το έναυσμα για τον ξεσηκωμό και άλλων λαών στην Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσμο. Oπως τώρα, μετά τον ξεσηκωμό των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα το 2011 και τις μεγάλες κινητοποιήσεις εκείνης της περιόδου, οι λαοί της Ευρώπης άρχισαν να καταλαβαίνουν την βαθιά αντιλαϊκή φύση της ευρωενωσιακής «αυτοκρατορίας» των Βρυξελλών, με αποτέλεσμα το Brexit και τα Κίτρινα Γιλέκα μέσα στην καρδιά της Ευρώπης.

Ο αγώνας του 1821 ενάντια στην τυραννία, μας έμαθε ότι την θέληση του λαού για ελευθερία και εθνική κυριαρχία δεν μπορεί να την ανακόψει ούτε η υπεροπλία του εχθρού, ούτε οι διεθνείς συσχετισμοί δυνάμεων. Δεν μπορούν να την ανακόψουν οι κραυγές των προσκυνημένων που συστήνουν δήθεν σύνεση ενώ στην πραγματικότητα επιζητούν υποταγή στα κελεύσματα των κατακτητών.

Η επέτειος για την 25η Μαρτίου αποκτά πάλι μοναδική σημασία σήμερα, μετά την προδοτική «Συμφωνία» των Πρεσπών, την εγκατάλειψη της Βορείου Ηπείρου και τις καταστροφικές εξελίξεις που έχουν δρομολογξθεί σε Αιγαίο, Κύπρο και Θράκη.

Τότε, ήταν η διπλή υποδούλωση (εθνική και κοινωνική) στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και στους ντόπιους συνεργάτες της (κοτζαμπάσηδες κ.ά.) και η πυγμή της «Ιεράς Συμμαχίας» που κατέπνιγε κάθε κοινωνικό και εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.

Σήμερα είναι το Eurogroup, οι νεοαποικιακές συμβάσεις, το διαρκές μνημόνιο, η κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση, ο εθνομηδενισμός, η ηθική ταπείνωση του λαού και οι νεοδωσίλογοι που μας σκλαβώνουν στη Νέα Τάξη Πραγμάτων και τους παγκόσμιους τοκογλύφους, μας αρπάζουν το δημόσιο πλούτο, το εισόδημα και την αξιοπρέπεια κάθε οικογένειας, μας κλέβουν τις περιουσίες και τις ζωές μας, υπονομεύοντας τις μελλοντικές γενιές.

Το πνεύμα του 1821 είναι επίκαιρο και σήμερα, διότι αντιστρατεύεται τη σημερινή κυρίαρχη ιδεολογία της ξενοδουλίας, της υποταγής και του ραγιαδισμού, της διάλυσης της κοινωνίας και της ιδιώτευσης, της άδειας ζωής χωρίς ιστορικές ρίζες και ανθρωπιστικές αξίες. Διότι οδηγεί από την υπέρβαση του «Εγώ» στο «Εμείς», όπως έλεγε ο Μακρυγιάννης.

Είναι αυτή η υπέρβαση που έκανε πολλές φορές ο ελληνικός λαός στη μακραίωνη και πολύπαθη ιστορία του, με τους τιμημένους και νικηφόρους αγώνες του.

Όσοι προσπαθούν να μας γυρίσουν σε συνθήκες προ του 1821, όπου το «χάλκαιον χέρι βαρύ του φόβου» και «ο ζυγός δουλείας» σκίαζε τον λαό μας, ας ξέρουν ότι απέναντι στη νέα κατοχή, στην πολιτισμική απεξάρθρωση και το ξαναγράψιμο της ιστορίας θα γεννηθεί ένας νέος κοινωνικός και εθνικο-απελευθερωτικός αγώνας.

Δεν μας τρομάζουν τα μέτρα τους, ούτε η προπαγάνδα τους, διότι ετούτος ο λαός «αντάρτης, κλέφτης, παλληκάρι», πάντοτε θα είναι αδούλωτος αγωνιστής.

Με δύναμή μας την ενότητα, θα κάνουμε την αφοβία σημαία ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

Είναι καιρός να ξεκινήσουμε την συγκρότηση ενός κοινού Απελευθερωτικού Μετώπου για την υπεράσπιση της συνέχειας της ιστορίας και της παράδοσής μας, την απεξάρτηση από το χρεωκοπημένο πολιτικό σύστημα της τοκογλυφικής νεο-αποικιοκρατίας, την εναντίωση στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και την Ευρωζώνη, την χάραξη μιας νέας ανεξάρτητης εθνικής στρατηγικής στο επικίνδυνο, συγκρουσιακό, περιβάλλον που διαμορφώνεται στις ασκήσεις «Γαλάζια Πατρίδα», τις συνεχείς παραβιάσεις κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και τους αεροναυτικούς αποκλεισμούς στο Αιγαίο, στα σχέδια διχοτόμησής του που περνάνε σήμερα στην τελική ευθεία υπό την σκέπη του ΝΑΤΟ και τη λογική των συνεχών υποχωρήσεων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του ξενόδουλου πολιτικού συστήματος της χώρας.

Είναι καιρός να ξεκινήσουμε την συγκρότηση ενός ενιαίου Μετώπου Επανεκκίνησης και Ανατροπής στηριγμένου στις δικές μας παρακαταθήκες, στα διδάγματα από τον αντιμνημονιακό – αντινεοφιλελεύθεο αγώνα μετά το 2010, και στις διεθνείς εμπειρίες από την ανάπτυξη του κινήματος της αντιπαγκοσμιοποίησης και της αμφισβήτησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως σήμερα. Πρέπει να σωθεί η πατρίδα για να σωθούν οι πολίτες. Συστήστε δημοκρατικές πατριωτικές κοινωνικές ομάδες στήριξης. Οργανωθείτε τοπικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας