Παρέμβαση στη ΔΕΗ για να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος

1192
διακοπές

Πραγματοποιήθηκε χθες η προγραμματισμένη κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στη Ρόδο, με αίτημα να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος και οι απειλές των δικηγορικών γραφείων προς τους εργαζόμενους, αλλά και να ανασταλούν οι πληρωμές λογαριασμών αυτή την περίοδο και για όσο διαρκεί η κρίση.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων μαζί με εργαζόμενους που δέχονται καθημερινά απειλές για τη διακοπή του ρεύματος συναντήθηκε με το διευθυντή του καταστήματος.
Έθεσε το ζήτημα ότι έτσι κι αλλιώς, οι εποχικοί εργαζόμενοι, με την επίθεση που έχουν δεχτεί τα δικαιώματά τους και οι μισθοί τους, αντιμετώπιζαν μεγάλη δυσκολία στο να πληρώνουν τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Ωστόσο αυτή τη στιγμή η κατάσταση έχει επιδεινωθεί απότομα και δραματικά. Η μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων είναι εκτός δουλειάς,  τα χρήματα του μηχανισμού στήριξης δεν έχουν ακόμη δοθεί, αλλά και δεν αρκούν για να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη, πολύ περισσότερο τους διακανονισμούς που προτείνει  η ΔΕΗ στους οφειλέτες.

Από τη συζήτηση με το διευθυντή του καταστήματος αποκαλύφθηκε ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα ούτε κρατική ούτε φυσικά από τη ΔΕΗ ΑΕ. Στην πραγματικότητα από τον δεύτερο απλήρωτο λογαριασμό, όποια και αν είναι η οφειλή, όλοι απειλούνται με διακοπή!

Η στάση της Διοίκησης της ΔΕΗ να δίνει αυτές τις περιπτώσεις σε πολυεθνική εισπρακτική εταιρεία η οποία με τη σειρά της αναθέτει την είσπραξη σε δικηγορικά γραφεία που απειλούν καθημερινά τους εργαζόμενους με διακοπή του ρεύματος και αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, είναι απαράδεκτη.

Ο διευθυντής δήλωσε αναρμόδιος να δεσμευτεί για μη διακοπή του ρεύματος ή για άμεση επανασύνδεση χωρίς προϋποθέσεις σε περιπτώσεις συναδέλφων που τους διακόπτεται το ρεύμα και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στους όρους που θέτει η ΔΕΗ.

Ωστόσο κάτω από την πίεση προτάθηκε στις περιπτώσεις των εργαζομένων που παρίσταντο και που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα με άμεση απειλή διακοπής, διακανονισμός με ευνοϊκότερους όρους και μικρότερη προκαταβολή, πράγμα ωστόσο που δεν αποτελεί λύση. Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό δεν έχουν εισόδημα για πάνω από 4 μήνες, αδυνατούν να αντεπεξέλθουν σε οποιαδήποτε είδους ρύθμιση.
Στο διευθυντή κατατέθηκε υπόμνημα προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε., το οποίο δεσμεύθηκε να μεταβιβάσει.

«Η ανάλγητη στάση της ΔΕΗ, όπως και των άλλων παρόχων ενέργειας, στους οποίους η κατάσταση είναι παρόμοια, πολύ περισσότερο της ίδιας της κυβέρνησης που επιτρέπει αυτή την κατάσταση και και δεν έχει πάρει μέτρα ανακούφισης, δείχνει ότι οι κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστούν» σημειώνει σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, η Επιτροπή Αγώνα.

Παράλληλα η Επιτροπή Αγώνα έκανε παρέμβαση χθες στην Επιθεώρηση Εργασίας για περίπτωση απολυμένου συναδέλφου από τον επισιτισμό.

 

*Πηγή: rodiaki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας