Πάτρα: Έκθεση του φωτογραφικού αρχείου Δωρή για την πόλη

377
πάτρα

«Το φωτογραφικό αρχείο Δωρή», ένα από τα σημαντικότερα αποκτήματα τη Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών, σημείο αναφοράς για την αρχιτεκτονική και μνημειακή εικόνα της πόλης των Πατρών και της ευρύτερης περιοχής, θα φιλοξενείται από την Τετάρτη 10 Απριλίου έως και το Σάββατο 11 Μαΐου στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την επόμενη Τετάρτη 10 Απριλίου, στις 8.00 το βράδυ, και την εκδήλωση θα πλαισιώσει το κουαρτέτο του Δημοτικού Ωδείου Πατρών. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα δοθεί αναμνηστική πλακέτα προς τιμή του Μιχάλη Δωρή, στα μέλη της οικογένειας τα οποία παραχώρησαν το αρχειακό φωτογραφικό υλικό.

Το αρχείο παραδόθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών από την κόρη του αείμνηστου Μιχάλη Δωρή, Κατερίνα, με σκοπό την ψηφιακή αποτύπωση και τεκμηρίωσή του. Στο πλαίσιο αυτής της παραχώρησης, πραγματοποιείται και η έκθεση επιλεγμένου μέρους του υλικού, ενώ θα ακολουθήσει και η έκδοση λευκώματος, το οποίο θα περιέχει επιλεγμένες φωτογραφίες. Στη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες ξεναγήσεις.

Την οργάνωση της έκθεσης έχει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και την επιμέλεια η αρχιτέκτων Βασιλική Φαρμάκη. Η κάλυψη των εξόδων της έκθεσης είναι ευγενική χορηγία της βιβλιοθήκης του κληροδοτήματος Γ. Οικονομόπουλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας