Οι πυροπαθείς ακόμα περιμένουν το έκτακτο επίδομα…!

1075
μέρκελ

Στην πρωϊνή (9-11), ενημερωτική εκπομπή μου στην ΕΡΤOPEN (Δεύτερος καφές… πρώτη ανάγνωση) την Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου, σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον δήμαρχο Ραφήνας κ. Ευάγγελο Μπουρνούς, καταγγέλθηκε – εκ μέρους του Δημάρχου – η κυβερνητική ολιγωρία, σε σχέση με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, γύρω από τις αποζημιώσεις που αφορούν την καταστροφική και πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Δεν έχει δοθεί, ακόμα και σήμερα, στους πυρόπληκτους το έκτακτο επίδομα των 586 ευρώ, το οποίο υπεγράφη στις 24 Αυγούστου… από τον αρμόδιο τότε υπουργό κ. Πάνο Σκουρλέτη, κατόπιν πιέσεων και διαμαρτυριών των πυρόπληκτων!

Η Πολεμική Αεροπορία είχε αναλάβει τη στήριξη και τη σίτιση των 72 πυρόπληκτων οικογενειών, από το ξέσπασμα κιόλας του πύρινου εφιάλτη που στοίχειωσε και στοιχειώνει την Ανατολική Αττική, οι οποίες φιλοξενούνται ακόμα και σήμερα στις εγκαταστάσεις της στο Ζούμπερι, μέχρι της 31 Αυγούστου. Εξ αυτών των οικογενειών, οι 20 ανήκουν στον Δήμο Ραφήνας και οι 52 στον Δήμο Μαραθώνα. Κόστος γεύματος 6 ευρώ. Από την 1η του Σεπτέμβρη θα αναλάμβαναν οι δήμοι. Ο Δήμος Ραφήνας ανταποκρίθηκε αμέσως, ενώ ο Δήμος Μαραθώνα (βλέπε Ψινάκη…) αδιαφόρησε και αδιαφορεί!!!

Ο δήμαρχος Ραφήνας, εκφράζοντας για μία ακόμη φορά τη δεδομένη του ευαισθησία, προέβη στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να καλύψει το κενό του κ. Ψινάκη. Κινητοποιώντας την Ι. Μ. Κηφισιάς και μετά από επαφές με την Πολεμική Αεροπορία, εξασφάλισε τη σίτιση και των 52 πυροπαθών οικογενειών του Δήμου Μαραθώνα, μέχρι να βρεθεί μία μόνιμη λύση.

Μέσα στα μέτρα ανακούφισης για τους πυροπαθείς, που υπεγράφησαν στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι και η αναστολή των πλειστηριασμών για τις πυρόπληκτες περιοχές μέχρι της 31 Δεκεμβρίου. Δηλαδή, τι θα εκπλειστηρίαζαν, τα αποκαΐδια;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας