Νεκρός 40χρονος χειριστής χωματουργικού. Εφιαλτικά τα στοιχεία αύξησης των εργατικών «ατυχημάτων»

2208
εργατικό

Τη ζωή του έχασε το μεσημέρι της Τρίτης ένας άνδρας 40 ετών που εργαζόταν σε έργα οδοποιίας στην περιοχή των ξενοδοχείων της Ελούντας, όταν το χωματουργικό μηχάνημα που χειριζόταν, κάτω από συνθήκες που μέχρι στιγμής δεν έχουν εξακριβωθεί, βρέθηκε ξαφνικά μέσα στη θάλασσα παρασύροντας και τον ίδιο.
Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι Αρχές, για τη διάσωση του άτυχου εργάτη ωστόσο ήταν ήδη πολύ αργά, καθώς οι άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν απλώς να περισυλλέξουν το πτώμα του που στη συνέχεια, με σκάφος του Λιμενικού μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο.
Ο 40χρονος πραγματοποιούσε εργασίες διάνοιξης χωματουργικό μηχάνημα ελαφρύ τύπου, το οποίο σύμφωνα με μαρτυρίες κατρακύλησε αρχικά σε απόκρημνη πλαγιά και βρέθηκε κατόπιν στη θάλασσα.
Το συμβάν πραγματοποιήθηκε σε εξωτερικό χώρο βίλας της περιοχής στην Ελούντα.

Θα πραγματοποιηθεί ιατροδικαστική εξέταση που θα αναδείξει την περίπτωση για το εάν ο 40χρονος υπέστη πρόβλημα υγείας κατά το χειρισμό του εκσκαφέα και για το λόγο αυτό, βρέθηκε στη θάλασσα.

Εφιαλτικά τα στοιχεία της αύξησης των εργατικών «ατυχημάτων»

Από το 2013 και μετά, χρονιά κατά την οποία κορυφώνεται η πλήρης διάλυση των εργασιακών σχέσεων αλλά και η μείωση από πλευράς των επιχειρήσεων των κονδυλίων που αφορούν τη λήψη μέτρων ασφάλειας προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τα κόστη λειτουργίας τους η ετήσια αύξηση των εργατικών ατυχημάτων παρουσιάζει μια σταθερά ανοδική πορεία που φτάνει το 10% σε ετήσια βάση.
Εύγλωττα τα στοιχεία που δίνει ο ίδιος ο πρόεδρος της Πανελλ. Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιθεωρητών Εργασίας (Π.Ο.Σ.ΕΠ.Ε.) Κλεάνθης Χατζηνικολαΐδης, στα οποία αναφέρονται αναλυτικά οι αριθμοί των εργατικών ατυχημάτων που συνέβησαν, κυρίως, από το 2010 μέχρι σήμερα.
«Aν θεωρήσουμε ότι το 2010 είναι η χρονιά αφετηρίας με την υπαγωγή μας στο μνημόνιο, τα εργατικά ατυχήματα που δηλώθηκαν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), ήταν 5.721.
Το 2016, ο αντίστοιχος αριθμός εργατικών ατυχημάτων ανήλθε στα 6.500» σημειώνει ο κ. Χατζηνικολαΐδης.«Αυτό που έχει ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι, από το 2013 και μετά, έχουμε μία σταθερή αύξηση των εργατικών ατυχημάτων για κάθε έτος γύρω στο 10%.
Ενώ στα έτη 2011 και 2012 παρατηρήθηκε μείωση των δηλωθέντων εργατικών ατυχημάτων, από το 2013 και μετά, παρατηρείται αύξηση».
*Πηγή: write-in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας