Να, πως οι ΗΠΑ “πουλάνε” Ελλάδα και Κύπρο!

1859
ξεκίνησε

Πριν από λίγες μέρες η Τουρκία ισχυρίστηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο, δια της ιστοσελίδας του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, ότι πραγματοποίησε Δυτικά της Κύπρου και σε περιοχή αρμοδιότητας της τελευταίας, ναυτική άσκηση, την οποία “νομιμοποίησαν” και οι ΗΠΑ, οι οποίες, πάντα κατά την Τουρκία, συμμετείχαν με ένα πολεμικό τους πλοίο, πράγμα που για να επιβεβαιώσει η τουρκική πλευρά επέδειξε και σχετικές φωτογραφίες.

Τότε, πηγές της Κυπριακής κυβέρνησης με δηλώσεις τους διέψευσαν την σχετική είδηση. Το ερώτημα, όμως, είναι γιατί μια τόσο σοβαρή και κρίσιμη είδηση που αφορά μια αμερικανοτουρκική ναυτική άσκηση σε χώρο αρμοδιότητας της Κύπρου, διαψεύδεται μέσω πηγών και όχι, όπως θα έπρεπε, με επώνυμη δήλωση υπευθύνου με ανακοίνωση του Κυπριακού Υπουργείου Άμυνας;

Το ερώτημα γίνεται πιο βασανιστικό διότι οι ΗΠΑ αντί να διαψεύσουν την κοινή με τις τουρκικές δυνάμεις άσκηση, τήρησαν επίμονη σιγή ιχθύος.

Βγάλτε συμπεράσματα!

Λίγες μέρες αργότερα (5/1/19) το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται με την Ελλάδα αλλά τώρα χωρίς την σιωπή των ΗΠΑ.

Η Τουρκική πλευρά ανακοινώνει κοινή αμερικανοτουρκική ναυτική άσκηση στην περιοχή του Καστελόριζου και επιδεικνύει σχετικές φωτογραφίες με το αμερικανικό πολεμικό πλοίο εν δράσει. Η ελληνική κυβέρνηση κάνει λόγο για “μονταζιέρα” αλλά για κακή της τύχη την αμερικάνικη συμμετοχή επιβεβαιώνουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, και οι ΗΠΑ, επιδεικνύοντας μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες.

Την επομένη μέρα στον ίδιο χώρο και σε περιοχή ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ, μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, η Τουρκία εκδίδει σχετική NAVTEX και στέλνει το Barbados για σεισμικές έρευνες και τονίζει ότι αυτές γίνονται σε ΑΟΖ η οποία της ανήκει.

Κατά “περίεργο” τρόπο ενώ η Κυπριακή κυβέρνηση αντιδρά στην Τουρκική παράνομη NAVTEX, η ελληνική κυβέρνηση παραμένει αινιγματικά σιωπηλή.

ΓΙΑΤΙ;

Πολύ φοβούμεθα ότι όπως οι ΗΠΑ “πουλήσανε” χωρίς ενδοιασμούς τους Κούρδους “συμμάχους” τους στο όνομα της Τουρκίας, έτσι και τώρα οι ΗΠΑ “πουλάνε” και την Ελλάδα, μόνο που στην περίπτωση μας αυτό το μακάβριο παιχνίδι με την χώρα μας ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός το έχει παίξει δεκάδες φορές.

Το τραγικό είναι ότι το ελληνικό κατεστημένο όχι μόνο δεν βγάζει συμπεράσματα αλλά και κάθε φορά μετά από κάθε “ξεπούλημα” γίνεται δουλικότερο και πιο υποτελές!

Δεν φταίνε αυτοί, όμως.

Φταίμε όλοι εμείς που τους ανεχόμαστε και παραλύουμε από τον “φόβο” μήπως χάσουμε τους ανύπαρκτους “προστάτες” μας και στην πραγματικότητα δημίους μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας