Νέο συλλαλητήριο καλλιτεχνών στα Προπύλαια σήμερα στις 12

239
καλλιτεχνών

Nέο συλλαλητήριο πραγματοποιούν σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, οι καλλιτέχνες, διεκδικώντας ουσιαστική και πλήρη στήριξη όλων των εργαζομένων που επλήγησαν σοβαρά την περίοδο της πανδημίας.

Τα σωματεία καταγγέλλουν ότι πολλοί εργαζόμενοι έμειναν εκτός των μέτρων στήριξης στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας και της καραντίνας και εκτιμούν ότι τώρα στη νέα, επίσης δύσκολη φάση της οικονομικής κρίσης, η περιβόητη «επιστροφή στην κανονικότητα» θα σημάνει να φορτωθούν πάλι οι εργαζόμενοι τα σπασμένα της κρίσης. Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση διεκδικούν:

Εξασφάλιση της επιβίωσης όλων των εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα. Εξασφάλιση των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών και των εκτελεστών. Κανένα πνευματικό δικαίωμα σε παραγωγούς και εκδότες. Συλλογική Σύμβαση Εργασίας σε κάθε χώρο. Δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Τέχνη που να υπηρετεί τις ανάγκες των πολλών και όχι την κερδοφορία των λίγων.

Στο συλλαλητήριο καλούν ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας