«Μύλος»! «Αισιοδοξία» Πομπέο για «λύση» με S-400, διαψεύδει η Άγκυρα!

842
s-400
«Υπάρχουν θαυμάσιες ευκαιρίες για να εργαστούμε στενότερα μαζί», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών  – «Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα»  απαντά η Άγκυρα.

“Υπάρχουν θαυμάσιες ευκαιρίες για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τουρκία να εργαστούν στενότερα μαζί”, είπε ο Πομπέο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον.

“Είχαμε μια καλή, μακρά συζήτηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου χθες και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα βρούμε έναν δρόμο για να προχωρήσουμε”, συνέχισε.

Ο Πομπέο είπε επίσης ότι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ συζητήθηκε η ανάγκη να αποχωρήσουν τα ρωσικά στρατεύματα από τη Βενεζουέλα. Οι συνομιλίες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της ευρύτερης συζήτησης για τις ρωσικές στρατιωτικές επεμβάσεις στο εξωτερικό”, κατέληξε.

Άγκυρα: Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα

Τα πρακτικά της χθεσινής συνάντησης μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Τουρκίας οδηγούν σε νέα αντιπαράθεση τις δύο χώρες καθώς η Άγκυρα κατηγορεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα ενώ η Ουάσινγκτον επιμένει πως όλα έγιναν όπως τα περιγράφει.

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα αμέσως μετά από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ “είχε σαφέστατα προετοιμαστεί πριν από τη συνάντηση” και “όχι μόνο δεν αντανακλά το περιεχόμενο της συνομιλίας αλλά περιέχει επίσης θέματα που ούτε καν αναφέρθηκαν”, όπως υποστηρίζει ο εκπρόσωπος της τουρκικής διπλωματίας Χαμί Αξόι.

“Διάβασα τα πρακτικά” και “εμμένω σε κάθε λέξη” που περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση, απάντησε απόψε ο Πομπέο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας