Με 79-78 έχασε η Εθνική από τη Βραζιλία

864
εθνική

Με 79-78 έχασε η Ελλάδα από τη Βραζιλία στο 2ο αγώνα του Παγκόσμιου Κυπέλλου Μπάσκετ στην Κίνα και τώρα πρέπει να κερδίσει στην επόμενη αναμέτρηση τη Νέα Ζηλανδία για να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι 17 πόντοι που ξέφυγε η Εθνική πριν κλείσει το πρώτο μέρος (40-23) δεν στάθηκαν αρκετοί για το 2Χ2 στο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς στο δεύτερο ημίχρονο η Βραζιλία έπαιξε καλύτερα από την ελληνική ομάδα, κάλυψε τη διαφορά και με ηγέτη τον Άντερσιον Βαρεζάο (22 πόντους, 10 ριπμάουντ) έφτασε στη μεγάλη επιτυχία, χάρις στην οποία εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» του τουρνουά κι εν πολλοίς την πρωτιά του γκρουπ.

Η Ελλάδα ήταν αγνώριστη στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου μέρους, διάστημα στο οποίο δεν έπαιξε καλή άμυνα, υπέπεσε σε πολλά ατομικά λάθη, ωστόσο, παρόλα αυτά είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση στα τελευταία 2 δευτερόλεπτα.

Τότε κι ενώ η «σελεσάο» ήταν μπροστά στο σκορ με 79-76, ο Κώστας Σλούκας κέρδισε φάουλ για τρεις βολές και είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση. Ευστόχησε όμως, μόνο στις δύο πρώτες κι έτσι οι Βραζιλιάνοι πήραν τη μεγάλη νίκη, που με βάση την εικόνα του δεύτερου μέρους δικαιούνταν και με το παραπάνω…

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν συγκλονιστικός στο πρώτο μέρος, ενώ και προς το φινάλε με ένα απίστευτο τρίποντο ισοφάρισε σε 76-76. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού σταμάτησε στους 20 πόντους, ενώ με 16 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ τελείωσε τον αγώνα ο Νικ Καλάθης, ο οποίος, πάντως, έκανε ένα τραγικό λάθος λίγο πριν το τέλος του αγώνα κι έδωσε την ευκαιρία στον Μπαρμπόσα με 1/2 βολές να κάνει το 79-76.

Παρά τους 13 πόντους (3/7 εντός πεδιάς) που πέτυχε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν βρέθηκε σε καλή μέρα (3 λάθη).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας