Μετ' εμποδίων η μετεγκατάσταση της ΥΠΑ από το Ελληνικό -Με κατάληψη απειλούν οι εργαζόμενοι

1161
ΥΠΑ

Στις 30 Μαρτίου ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υποδομών ότι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η απαράδεκτη και χωρίς σχέδιο μετεγκατάσταση των οργανικών μονάδων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που βρίσκονται στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού έως τις 30 Ιουνίου 2018, ενώ το ίδιο πρόχειρη και χωρίς προγραμματισμό είναι και η μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου του Ελληνικού.
Ωστόσο, όπως φαίνεται, το εγχείρημα θα αντιμετωπίσει σειρά αντιδράσεων.
Αρνούνται να φύγουν οι υπάλληλοι 
Σύμφωνα με πληροφορίες θα πρέπει να μετεγκατασταθούν δομές στις οποίες εργάζονται 700 άτομα. Ωστόσο από τη μία η διοίκηση της ΥΠΑ δεν έχει κάνει ακόμα την κατάλληλη προετοιμασία και δεν έχει υπολογιστεί το κόστος. Παράλληλα υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις από την ομοσπονδία υπαλλήλων, η οποία μετά το Πάσχα θα προχωρήσει σε κατάληψη του χώρου στο Ελληνικό.
Τα σενάρια της μετεγκατάστασης -Πού θα μεταφερθούν οι δομές 
Για την μετεγκατάσταση ακούγονται δύο σενάρια. Σύμφωνα με το πρώτο που είναι και το επικρατέστερο, ένα τμήμα των δομών θα φύγει από τις εγκαταστάσεις που βρίσκεται τώρα και θα μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής Αθηνών Μακεδονίας, σε έκταση συνολικού εμβαδού 17.804 τμ, οι οποίες βρίσκονται κοντά στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Ενα άλλο κομμάτι του προσωπικού θα μεταφερθεί σε εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ κοντά στα Ελληνικά αμυντικά συστήματα.
Μετεγκατάσταση και του αμαξοστασίου του Ελληνικού 
Εκτός όμως από τις δομές της ΥΠΑ θα πρέπει να μετεγκατασταθεί και το αμαξοστάσιο του Ελληνικού έως τις 31 Ιουνίου. Και αυτό το εγχείρημα είναι δύσκολο γιατί στο Ελληνικό βρίσκεται το μεγαλύτερο αμαξοστάσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες το επικρατέστερο σενάριο είναι τα λεωφορεία να μοιραστούν στα υπόλοιπα αμαξοστάσια, αλλά και πάλι δεν υπάρχει ακόμα οργανωμένο σχέδιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας