Μετά τον Λαφαζάνη, στημένες πολιτικές διώξεις σε βάρος Μελανσόν. Συντονισμένο σχέδιο;

2584
Μελανσόν

Oι εξελίξεις γύρω από τον Ζακ Λυκ Μελανσόν, τον πρόεδρο του κινήματος “Ανυπότακτη Γαλλία” (La France insoumise), υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές και πολιτικό εκπρόσωπο μιας σύγχρονης Αριστεράς που αμφισβητεί το ευρώ και την ΕΕ. “Δεν θα αφεθώ χωρίς αντίσταση” δήλωσε ίδιος ο Μελανσόν φθάνοντας σήμερα το μεσημέρι στην Κεντρική Υπηρεσία για την καταπολέμηση της διαφθοράς στη Ναντέρ έξω από το Παρίσι, όπου έχει κληθεί για να απολογηθεί για δύο υποθέσεις που εκκρεμούν εις βάρος του εδώ και ενάμισι χρόνο.

Πρόκειται για το θέμα της εικονικής απασχόλησης συνεργατών του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και για τους λογαριασμούς της εκλογικής του εκστρατείας. Παράλληλα 20 άτομα του κόμματός του απολογούνται από χθες για το ίδιο θέμα.

Θυελλώδης αστυνομική έρευνα σε βάρος του Μελανσόν

Για τον Μελανσόν όμως, “τον πρώτο των Ανυπότακτων” εκκρεμεί από χθες και μια νέα κατηγορία που του απήγγειλε η Εισαγγελία Παρισίων, για άσκηση βίας κατά εκπροσώπων της δημόσιας αρχής και αυτό ύστερα από τη θυελλώδη διπλή αστυνομική έρευνα που έγινε κατ’ αρχάς στο σπίτι του και στη συνέχεια στα γραφεία του κόμματος. Οργισμένος για την έρευνα στο σπίτι του ο Μελανσόν άρχισε να βιντεοσκοπεί τον εαυτό του ανάμεσα στους αστυνομικούς και να ανεβάζει στο Facebook εικόνες, όπου φαίνεται να δηλώνει “μη με αγγίζετε, είμαι πρόσωπο εκλεγμένο από το λαό“.

Στη δεύτερη έρευνα στα γραφεία του κόμματος, ο Μελανσόν έφθασε με οπαδούς του σπρώχνοντας με ορμή κλειστή πόρτα για να έλθουν τελικά όλοι μαζί σε σύγκρουση με αστυνομικούς και τον εισαγγελέα. Η έρευνα γινόταν παρουσία του νομικού συμβούλου του κόμματος Μανουέλ Μπομπάρ (Manuel Bompard), ενώ η παρουσία του Μελανσόν δεν επιτρεπόταν νομικά!

Ο Μελανσόν από την πλευρά του διαμαρτύρεται για πολιτική διάκριση, για “δύο μέτρα και σταθμά από τη δικαιοσύνη” και αυτό γιατί η έρευνα δεν ζητήθηκε από ανεξάρτητο δικαστή αλλά από εισαγγελέα με άμεση εξάρτηση από την εκτελεστική εξουσία, όπως λέει ο ίδιος.

Πολιτικά στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν ότι έχουμε ενώπιόν μας μια καθαρά πολιτική δίωξη του Ζ.Λ. Μελανσόν, που επιδιώκει να πλήξει όχι μόνο την «Ανυπότακτη Γαλλία», αλλά όλα εκείνα τα τολμηρά και απειλητικά τμήματα της ευρωπαϊκής Αριστεράς, που έχουν ρεαλιστικό εναλλακτικό ριζοσπαστικό πρόγραμμα και αμφισβητούν το ευρώ και την ΕΕ.

Τα ίδια στελέχη τόνιζαν ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι διώξεις κατά Μελανσόν ακολούθησαν τις διώξεις κατά Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών στην Ελλάδα. Πολιτικοί κύκλοι δεν θεωρούσαν τυχαία την σύμπτωση αυτών των διώξεων και τόνιζαν ότι ένα νέο κλίμα για την εξόντωση εκείνης της Αριστεράς που έχει προοπτικές και δυνατότητες και η οποία είναι επικίνδυνη για το σύστημα και την ανατροπή, αναπτύσσεται από το βαθιά συντηρητικό και ακροδεξιό ρεύμα που αναβιώνει στην Ευρώπη.

Παν. Λαφαζάνης: «Η “Ανυπότακτη Γαλλία” θα παραμείνει ανυπότακτη απέναντι στις διώξεις, τις στημένες έρευνες και την συκοφαντική εκστρατεία που υφίσταται και οι οποίες έχουν καθαρά πολιτικές σκοπιμότητες».

Ο Παν. Λαφαζάνης ως επικεφαλής και σύσσωμη η Λαϊκή Ενότητα εκφράζουν στον Ζ.Λ Μελανσόν, τους συνεργάτες του και στην «Ανυπότακτη Γαλλία» την πιο ισχυρή και αγωνιστική συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους για τις απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές διώξεις και την συκοφαντική εκστρατεία που υφίστανται.
Είναι αυτονόητο και δυστυχώς είμαστε βέβαιοι ότι οι διώξεις και η συκοφαντική εκστρατεία, που δέχεστε, υπηρετούν καθαρά πολιτικές αντιδημοκρατικές σκοπιμότητες και έχουν βρώμικους πολιτικούς στόχους, οι οποίοι στρέφονται σε βάρος του Γαλλικού λαού και της Γαλλικής νεολαίας.
Είναι φανερό ότι τα κατεστημένα κέντρα της εκμετάλλευσης του κόσμου της εργασίας στην Γαλλία αλλά και όσοι απεργάζονται μια ολοκληρωτική Ευρώπη του χρηματιστικού κεφαλαίου και της λιτότητας ενοχλούνται σφόδρα από την αγωνιστική και ριζοσπαστική εναλλακτική πολιτική του Μελανσόν και της Ανυπότακτης Γαλλίας, η οποία πολιτική γνωρίζει εν όψει των ευρωεκλογών μια όλο και μεγαλύτερη επιρροή στην Γαλλική κοινωνία, ενώ συμβάλει θετικά στην συσπείρωση ανυπότακτων δυνάμεων της δημοκρατίας, των κοινωνικών δικαιωμάτων και κοινωνικών αγώνων σε όλη την Ευρώπη.
Ως Λαϊκή Ενότητα και προσωπικά ο επικεφαλής της που υφιστάμεθα και εμείς πρωτοφανείς πολιτικές διώξεις για την κινηματική μας δράση στην Ελλάδα, μπορούμε να νοιώσουμε ίσως καλύτερα πόσο αναγκαίο είναι σε τέτοιες στιγμές να ενισχύουμε την αλληλεγγύη μας και την κοινή μας δράση για μεγάλες δημοκρατικές ανατροπές στην χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας