Μετά από μήνυση Fund με έδρα την Λιβερία, η δεύτερη δίωξη Λαφαζάνη

8555
fund

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες η δεύτερη κλήση σε απολογία του Παναγιώτη Λαφαζάνη για ενδεχόμενη δίωξη του προήλθε μετά από μήνυση την οποία υπέβαλε εναντίον του το Fund Palace International & Tristar SA με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας για ματαίωση πλειστηριασμών ακινήτων, τα οποία ενδιαφερόταν να αρπάξει κοψοχρονιά.

Συγκεκριμένα ο Παν. Λαφαζάνης κατηγορείται ότι ηγείτο “κατάληψης” στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στις 20/9/2017 με συνέπεια να αναβληθούν εκείνη τη μέρα οι προβλεπόμενοι πλειστηριασμοί.

Ως γνωστόν οι κατηγορίες επί των οποίων καλείται να απολογηθεί ο Παν. Λαφαζάνης είναι από τη μία η “διατάραξη κοινής ειρήνης“, κάτι το οποίο αποτελεί ιδιώνυμο αδίκημα, σύμφωνα με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για την προστασία (!) των πλειστηριασμών και από την άλλη η κατηγορία “της παρεμπόδισης συναγωνισμού“.

Πολιτικοί κύκλοι χαρακτήριζαν στημένη και υποβολιμαία και τη νέα απόπειρα δίωξης του Λαφαζάνη, πολύ περισσότερο όταν προέρχεται από άγρια και ληστρικά κερδοσκοπικά κεφάλαια με έδρα φορολογικούς παραδείσους, τα οποία, δυστυχώς, κατά την κυβέρνηση, είναι οι περίφημοι επενδυτές, που θα σώσουν την χώρα.

Η βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί κατά του Παν. Λαφαζάνη, – η πρώτη δικογραφία για δίωξη του κατασκευάστηκε από το αμαρτωλό “Τμήμα Προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος” -, δεν αφορά απλώς το πρόσωπο του τόνιζαν οι ίδιοι πολιτικοί κύκλοι.

Οι διώξεις κατά Λαφαζάνη, που δείχνουν το νέο αυταρχικό – ολοκληρωτικό καθεστώς που έχει εγκαθιδρυθεί στην Ελλάδα, στρέφονται κατά του κινήματος για την προστασία της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας και κατά της ΛΑ.Ε, η οποία γνωρίζει μια ραγδαία ανοδική δυναμική και ακόμα περισσότερο αυτές οι διώξεις, θέλουν να φιμώσουν και να εξουθενώσουν κάθε κινηματική φωνή αντίστασης, διαμαρτυρίας και καταγγελίας, γιατί τρέμουν ότι η σπίθα μπορεί ανά πάσα στιγμή να μετατραπεί σε κινηματική “πυρκαγιά” και εξέγερση.

K.T.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Το κίνημα την μέρα και ώρα που έχει κληθεί να απολογηθεί ο Παν. Λαφαζάνης στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, Τρίτη 9 Οκτώβρη, 11:30, καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστήριο.

ΛΑ.Ε: Όλες και όλοι την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 στις 11:30 π.μ. στο ειρηνοδικείο (Κυρίλλου Λουκάρεως 14)

Οι διώξεις εναντίον του Παναγ. Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών μας αφορούν όλους

 

Η βιομηχανία απολογιών ως προετοιμασία διώξεων εναντίον του Παναγ. Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών συνεχίζεται.

Μετά την κλήση σε απολογία από το μετεμφυλιακού τύπου «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού πολιτεύματος», για κατηγορίες που αφορούν τον μισό Ποινικό Κώδικα, σε διάστημα λίγων ημερών εστάλη νέα κλήση σε απολογία,  για αυτεπάγγελτη δίωξη από την εισαγγελία Πλημμελειοδικών, μετά από μήνυση Λιβεριανού fund, που αφορά παράβαση των άρθρων 334 παράγραφος 3 (διατάραξη οικιακής ειρήνης) και 396 (παρακώλησης συναγωνισμού) του Ποινικού Κώδικα.

Αδικήματα, που ουσιαστικά αφορούν την αντίσταση της  ΛΑ.Ε στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, την αντίσταση της στην αρπαγή της λαϊκής περιουσίας.

Παρά τις ψευδείς δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου , οι συνεχιζόμενες διώξεις αποδεικνύουν την πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης και στόχο έχουν τον εκφοβισμό του λαού , το χτύπημα του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και την ανακοπή της πολιτικής δυναμικής της ΛΑ.Ε.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης εκλήθη σε απολογία από την πταισματοδίκη την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 στις 11:30 π.μ. στο ειρηνοδικείο (Κυρίλλου Λουκάρεως 14).

Στην πρώτη κλήση σε απολογία στη ΓΑΔΑ 26 Σεπτέμβρη 2018 κατά την οποία ο Παναγιώτης  Λαφαζάνης αρνήθηκε να καταθέσει και να νομιμοποιήσει μια αντιδημοκρατική διαδικασία δίωξης, πλήθος κόσμου, όλες οι συλλογικότητες της αριστεράς και αγωνιστές όπως ο Μανώλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης καταδίκασαν την επιχειρούμενη δίωξη και εξέφρασαν την συμπαράσταση τους.

Σήμερα μετά την δεύτερη κλήση για απολογία,  η αντίδραση και η αντίσταση στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που ξεπερνούν κάθε μεταπολιτευτικό προηγούμενο και παραπέμπουν στην μετεμφυλιακή εποχή, είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να υλοποιήσει τα αντιδημοκρατικά μνημονιακά μέτρα, που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές, προσπαθεί να χτυπήσει και να φιμώσει όσους αντιστέκονται.

Ο στόχος δεν είναι μόνο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Είναι όσοι αγωνίζονται και θέλουν να έχουν ελεύθερη δημοκρατική έκφραση των απόψεών τους.

Για να το πετύχουν αυτό, χρησιμοποιούν κάθε μέσο προκειμένου να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες.

Ήδη η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας με ανακοίνωση της καταγγέλλει την πρακτική της Ελληνικής Αστυνομίας, που καταγράφει διαδηλωτές με αστυνομικούς υποδυόμενους εικονολήπτες και τεχνικούς ΜΜΕ προκειμένου να προχωρήσουν σε διώξεις.

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

Οι διώξεις δεν αφορούν μόνο τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους άλλους αγωνιστές, μας αφορούν όλους.

Μ’ αυτές τις πρακτικές αύριο κάθε δημοκράτης πολίτης, κάθε άνθρωπος που αγωνίζεται μπορεί να είναι διωκόμενος .

Μην ξεχνάμε τη ρήση του Γερμανού πάστορα Μάρτιν Νίμελερ αναφερόμενος στην αδράνεια των Γερμανών συμπατριωτών του  έναντι του Ναζιστικού τυραννικού  καθεστώτος, «όταν οι Ναζί πήραν τους κουμουνιστές , σιώπησα δεν ήμουν δα κουμουνιστής – όταν έκλεισαν μέσα τους σοσιαλδημοκράτες, σιώπησα δεν ήμουν δα σοσιαλδημοκράτης – όταν πήραν τους συνδικαλιστές, σιώπησα δεν ήμουν δα συνδικαλιστής- όταν πήραν εμένα δεν υπήρχε κανείς πλέον, που να μπορούσε να διαμαρτυρηθεί».

Μην αφήσουμε να γίνει το ίδιο.

Η παραβίαση των δημοκρατικών και των κοινωνικών δικαιωμάτων, όταν αρχίσει δεν έχει τέλος.

Είναι αναγκαίο όσο ποτέ η δημιουργία ενός μεγάλου δημοκρατικού μετώπου για την υπεράσπιση της ελευθερίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Καλούμε όλους  τους δημοκράτες πολίτες και όλες τις αριστερές, δημοκρατικές, αντιμνημονιακές συλλογικότητες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των αντιδημοκρατικών μεθόδων αλλά και συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους διωκόμενους αγωνιστές, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου στις 11:30 πμ, στο ειρηνοδικείο (Κυρίλλου Λουκάρεως 14).

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας