Μεγάλο συλλαλητήριο για την Κοινωνική Ασφάλιση και στη Θεσσαλονίκη

595

Μεγάλο και με παλμό ήταν το συλλαλητήριο που έγινε το πρωί του Σαββάτου στην Θεσσαλονίκη για την Κοινωνική Ασφάλιση. Εργατικά σωματεία, συνταξιουχικές οργανώσεις, φοιτητές, μαθητές, ενώσεις αυτοαπασχολουμένων και σύλλογοι γυναικών ανταποκρίθηκαν μαζικά και συμμετείχαν αρχικά στη συγκέντρωση που έγινε στο Άγαλμα Βενιζέλου και στην πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης που ακολούθησε. Επίσης στο συλλαλητήριο ανταποκρίθηκαν και νέα σωματεία και εργαζόμενοι, ενδεικτικό της ευρύτερης απήχησης του αγωνιστικού καλέσματος για το ασφαλιστικό.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν, μεταξύ άλλων, ήταν «Ταφόπλακα στο μέλλον μας, κλέβουν το παρόν και σώζουνε τα κέρδη των καπιταλιστών» και «Ούτε ρίσκο, ούτε λοταρία, δεν θα παραδώσουμε στο τζόγο τα ταμεία».

Παράλληλα οι διαδηλωτές έστειλαν μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα.

Η συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου

Νωρίτερα έγινε συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, όπου μίλησαν ο Γιώργος Κουτουνίδης, πρόεδρος του Σωματείου ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης και ο Κώστας Ηλιού, από τον κλάδο του Μετάλλου.

«Αγωνιζόμαστε ενάντια στα αντιλαϊκά – αντισυνταξιουχικά σχέδια της νέας κυβέρνησης η οποία πήρε την σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων κυβερνήσεων», επεσήμανε, μεταξύ άλλων ο Γ. Κοτουνίδης.

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Κ. Ηλιού, ανάφερε μεταξύ άλλων ότι, «το σημερινό συλλαλητήριο είναι μια πρώτη μάχη, μια πρώτη απάντηση των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, της νεολαίας.

Είναι ένα πρώτο μήνυμα σε κυβέρνηση, ΕΕ αλλά κυρίως στα κοράκια τους επιχειρηματικούς ομίλους στον τομέα της Υγείας, του Φαρμάκου, στα “goldenboys” των χρηματιστηρίων ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο αν πιστεύουν ότι θα παραδώσουμε την ζωή τη δική μας και των παιδιών, την υγεία μας, την ασφάλεια μας στα γηρατειά, στις τσέπες μερικών παράσιτων στην οικονομία, τους μετόχους των επιχειρηματικών ομίλων.

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο αν νομίζουν ότι θα επιτρέψουμε στις κυβερνήσεις τους να μας πείσουν να παραδώσουμε τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της εργατικής τάξης στις ορέξεις των αρπακτικών των ασφαλιστικών εταιριών.

Ξεκινάμε μια μεγάλη καμπάνια για να ενημερώσουμε, να προετοιμάσουμε και να συμβάλλουμε στην οργάνωση της πάλης του λαού μας πριν να είναι αργά. Χτυπάμε συναγερμό και ανοίγουμε πλατιά τη συζήτηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας