Μεγάλο παν-αναπηρικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

1034
συλλαλητήριο

Π. Λαφαζάνης: στηρίζουμε τους αγώνες των ΑμεΑ για ζωή με αξιοπρέπεια

Χιλιάδες ΑμεΑ, μέλη των οικογενειών τους και χρονίως πάσχοντες, αλλά και δεκάδες σύλλογοι τους με τα πανό τους, συμμετείχαν σήμερα, Δευτέρα, 3 Δεκέμβρη, που είναι και η παγκόσμια ημέρα των ΑμεΑ, στο συλλαλητήριο, που διοργάνωσε στην πλατεία Κλαυθμώνος η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ) με κεντρικό σύνθημα «Τίποτα για εμάς- χωρίς εμάς».

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας γονέων ΑμεΑ Ιωάννης Λυμβαίος και ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, οι οποίοι τόνισαν ότι 8 χρόνια συνεχιζόμενης μνημονιακής πολιτικής, από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχουν οδηγήσει, αφ’ ενός στην αποσάθρωση των υπηρεσιών υγείας και σε δυσθεώρητες περικοπές στην χρηματοδότηση δομών ημερήσιας και κλειστής φροντίδας, αφ’ ετέρου τα ΑμεΑ στην εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Επίσης, ότι τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους βιώνουν καθημερινά τον δικό τους Γολγοθά από τις ασκούμενες αντικοινωνικές μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες τους στερούν κεκτημένα δικαιώματα που αποκτήθηκαν με τους αγώνες του αναπηρικού κινήματος.

Τέλος, παρουσίασαν τις διεκδικήσεις του Παν-αναπηρικού κινήματος για κατάργηση των εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, που έχουν κύρια θύματα τα ΑμεΑ, και για την προώθηση κοινωνικών μέτρων και πολιτικών για μια ζωή των ΑμεΑ με αξιοπρέπεια.

Εν συνεχεία οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν αγωνιστική πορεία προς τη Βουλή και το μέγαρο Μαξίμου.

Τα κεντρικά συνθήματα που ακούστηκαν μεταξύ άλλων ήταν :

«Οι ανάπηροι δεν σκύβουν το κεφάλι, μαζί με το λαό αντίσταση και πάλη», «Αγώνας μαζικός, παναναπηρικός θα είναι η απάντηση από δω κι εμπρός», «Αγώνας, αγώνας διαρκείας, θα είναι η απάντηση της αναπηρίας».

Προηγήθηκαν δύο ανάλογα επιτυχημένα αναπηρικά συλλαλητήρια στο Ηράκλειο στις 1/12 και στη Θεσσαλονίκη στις 2/12.

Στη σημερινή κινητοποίηση παραβρέθηκε μεγάλη αντιπροσωπεία της ΛΑΕ, που είχε θερμή υποδοχή από τους συγκεντρωμένους, με τον Π. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ της και τα μέλη του Π.Σ Δ. Στρατούλη, Δ. Σπανού, Χρήστο Παπαδόπουλο και Στέφανο Σαμοΐλη.

Ο Π. Λαφαζάνης έκανε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την εξής δήλωση:

«Η ΛΑΕ στηρίζει τους αγώνες των ΑμεΑ και των οικογενειών τους και παλεύει δίπλα στο αναπηρικό κίνημα για τα δίκαια αιτήματά του.

Τιμούμε την 3η Δεκέμβρη, παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, με τη στήριξη και συμμετοχή μας στο σημερινό συλλαλητήριο των ΑμεΑ και στους αγώνες τους για να μην οδηγηθούν σε κοινωνική γενοκτονία από τους δανειστές και τις πολιτικές δυνάμεις, που εφαρμόζουν, ψηφίζουν ή στηρίζουν τις μνημονιακές πολιτικές φτωχοποίησης του λαού και ταπείνωσης της χώρας.

Καλώ τα ΑμεΑ, τις οικογένειές τους και τους χρόνια πάσχοντες, τιμώντας τις καλλίτερες αγωνιστικές παραδώσεις τους, να συνεχίσουν τους αγώνες τους ενάντια στη συνέχιση των κυβερνητικών μνημονιακών πολιτικών λιτότητας σε βάρος της υγείας και της ίδιας της ζωής τους, ενάντια σε κάθε μορφής διάκριση σε βάρος τους για την υπεράσπιση και αναβάθμιση των δικαιωμάτων τους και για μια ζωή με ποιότητα και αξιοπρέπεια.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας