Μεγάλη πτώση του δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Μάρτιο

1735
μετοχές

Μεγάλη υποχώρηση σημείωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιχειρηματικής και καταναλωτικής έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ μικρότερη πτώση σημείωσε ο αντίστοιχος δείκτης για την Ευρωζώνη.

Ο δείκτης (economic sentiment indicator, ESI) μειώθηκε στις 99,8 μονάδες από 104,3 μονάδες τον Φεβρουάριο, χάνοντας τα κέρδη που είχε καταγράψει το τελευταίο τρίμηνο.

Η υποχώρηση του ESI προέκυψε από την υποχώρηση της εμπιστοσύνης σε όλους τους τομείς της οικονομίας, ενώ η καταναλωτική εμπιστοσύνη βελτιώθηκε οριακά. Ειδικότερα, ο δείκτης της βιομηχανίας μειώθηκε στις -3,3 από 4,2 μονάδες τον Φεβρουάριο, των υπηρεσιών στις 17,7 από 18,9 μονάδες, του λιανικού εμπορίου στις 2,2 από 2,8 μονάδες και των κατασκευών στις -55,0 από -45,1 μονάδες. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις -52,8 από -53,0 μονάδες.
Στην Ευρωζώνη, ο ESI υποχώρησε στις 112,6 από 114,3 μονάδες. Αν και είναι η τρίτη συνεχόμενη υποχώρησή του, ο δείκτης παραμένει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα στην περιοχή. Η επιδείνωση του κλίματος στην Ευρωζώνη προέκυψε από την πτώση του δείκτη στη βιομηχανία, τις υπηρεσίες και το λιανικό εμπόριο, ενώ η καταναλωτική εμπιστοσύνη παρέμεινε αμετάβλητη και η εμπιστοσύνη στον κατασκευαστικό τομέα αυξήθηκε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας