«Η επίτευξη υπερ-πλεονάσματος ….ο θρίαμβος της φτωχοποίησης»!

1925
αποτελέσματα

Με αφορμή τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για επίτευξη πλεονάσματος το 2017, ο Γιάννης Τόλιος, μέλος ΠΓ της ΛΑΕ και υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής, δήλωσε ότι «η επίτευξη υπερ-πλεονάσματος, αποτελεί στην ουσία ‘θρίαμβο’ της πολιτικής φτωχοποίησης του ελληνικού λαού.! Το λεγόμενο «πρωτογενές πλεόνασμα», ανέρχεται 7,1 δις €, σε σχέση με 6,9 δις το 2016 (4% του ΑΕΠ αντί στόχου 1,75%) και προέρχεται κυρίως από φορολεηλασία λαϊκών στρωμάτων, μείωση συντάξεων και μισθών, περικοπές κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών, καθώς και ξεπούλημα κερδοφόρων ΔΕΚΟ και δημόσιας περιουσίας (τελευταίο «θύμα» η ΔΕΗ). Πρόκειται για «πλεόνασμα» φτώχειας, ανεργίας και παραγωγικής παρακμής. Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ από 178,6 δις το 2014, ανήλθε σε 177,7 δις το 2017 (!) και το δημόσιο χρέος το 2017 σε 317,4 δις € (ή 178,6% του ΑΕΠ σε σχέση με 178,9% το 2014). Δηλ. όλες οι «θυσίες» στο …βρόντο, χάριν των πιστωτών.!
Από την άλλη η πραγματική ανεργία, σύμφωνα με την έκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, φθάνει το 27,5% και όχι το 20,2% που δείχνουν τα επίσημα στοιχεία. Χαρακτηριστικό το ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ, με βάση τη Eurostat, ανέρχεται σε 72,2%, ενώ στην Ελλάδα μόλις 56,2%.! Εξ αιτίας της λιτότητας και της ανεργίας το 48% του πληθυσμού ζει στα όρια της φτώχειας, ενώ από τα 2,2 εκατ. εργαζόμενους, οι 657.000 έχουν συμβάσεις μερικής απασχόλησης με μισθούς 383 €. Ταυτόχρονα 1.157.539 συνταξιούχοι (σύστημα «Ήλιος» υπ.Εργασίας) έχουν σύνταξη κάτω από 500 €.!! Αυτά συνοπτικά είναι τα αποτελέσματα του «υπερ-πλεονάσματος». Ταυτόχρονα τα κέρδη κυρίως των μεγάλων (ΑΕ), γνωρίζουν άνθιση. Με βάση στοιχεία του ICAP, η αναλογία κερδοφόρων-ζημιογόνων επιχειρήσεων, έφθασε ήδη στα προ κρίσης επίπεδα.!
Η κυβέρνηση με αφορμή το «υπερ-πλεόνασμα», ξαναζεσταίνει τα σενάρια περί «αντισταθμιστικών μέτρων» (κάποια «ψίχουλα» παροχών), τα οποία συμπληρώνει με πολύ «αναπτυξιολογία» και καλλιέργεια «προσδοκιών» με ημιεπίσημες διαρροές, ότι δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα που έχει ψηφίσει, για μείωση συντάξεων και αφορολόγητου μετά το τέλος του Μνημονίου. Δυστυχώς τη διαψεύδει ο «φίλος» Π.Μοσκοβισί, ότι ουδέποτε ετέθη τέτοιο ζήτημα, ενώ η αυστηρή επιτήρηση θεωρεί δεδομένη την «πειθαρχία».!
Η εναλλακτική πρόταση της «ΛΑΕ», για απαλλαγή από τη Λιτότητα, τα Μνημόνια και την Ευρωζωνική Επιτροπεία και την εφαρμογή φιλολαϊκού προγράμματος εξόδου από την κρίση, προβάλλει ως μόνη ρεαλιστική ελπιδοφόρα προοπτική, για τον ελληνικό λαό και τη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας