Μεγάλη πορεία Αρμενίων στην Αθήνα. Σώστε το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Είμαστε όλοι Αρμένιοι

1523

Μεγάλη και μαχητική η συγκέντρωση στο Σύνταγμα και  στη συνέχεια η πορεία στην τουρκική πρεσβεία που πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα η Αρμενική Κοινότητα της Αθήνας, για να εκφράσει την δυναμική αλληλεγγύη της στους ηρωικά αγωνιζόμενους συμπατριώτες της στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενάντια στη βάρβαρη τουρκοαζερική επίθεση, η οποία στηρίζεται και με σύγχρονα οπλικά συστήματα του κατοχικού Ισραήλ.

Στη συγκέντρωση και πορεία, στις όποιες δέσποζαν τα συνθήματα: “Σώστε το Ναγκόρνο Καραμπάχ“, “Τούρκοι-Αζέροι γενοκτόνοι “, “Είμαστε όλοι Αρμένιοι“, “Λευτεριά στο Αρτσάχ“, “Έλληνες και Αρμένιοι μαζί ενάντια στην τουρκική απειλή“,τον τόνο έδιναν οι νέοι και οι νέες αρμενικής καταγωγής, οι οποίοι υπερήφανοι για τους παππούδες τους , πορεύτηκαν και αγωνίζονται για να μην ξαναζήσει ο αρμενικός λαός ένα νέο διωγμό και μια νέα γενοκτονία.

Την πορεία, δυστυχώς, ανέκοψαν αστυνομικές κλούβες και ΜΑΤ, που ήταν παρατεταγμένα στην διασταύρωση Βασιλίσσης Σοφίας και Ρηγίλλης, αρκετά μακριά από την τουρκική πρεσβεία.

Στη συγκέντρωση μεταδόθηκαν δηλώσεις του Προέδρου του Ναγκόρνο Καραμπάχ στις οποίες εξήρε το γεγονός ότι, μέχρι τώρα, έχουν συγκεντρωθεί από τους Αρμένιους της διασποράς 105 εκ. δολάρια, για την στήριξη του μαχόμενου αρμενικού λαού. Ο Πρόεδρος του Ναγκόρνο Καραμπάχ τόνισε, όμως, ότι το πιο σπουδαίο που έχει ανάγκη σήμερα η πατρίδα του δεν είναι τόσο η οικονομική στήριξη, που είναι απόλυτα αναγκαία αλλά κυρίως η εθελοντική φυσική παρουσία των Αρμένιων της διασποράς και των αλληλέγγυων στο πεδίο του αγώνα ενάντια στους Τουρκοαζέρους εισβολείς.

Αρνητική ήταν, πάντως, η εντύπωση από το γεγονός ότι στην συγκέντρωση και στην πορεία δεν παρέστησαν εκπρόσωποι των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, όταν, μάλιστα, κάποιες από αυτές διατηρούν μια πολιτική ίσων αποστάσεων ανάμεσα στους τουρκοαζέρους που επιτίθενται και στους ηρωικά αμυνόμενους Αρμένιους του Ναγκόρνο Καραμπάχ .

Στην συγκέντρωση και στην πορεία παρευρέθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής.

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας