Μεγαλειώδης μαχητική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών. Όργιο καταστολής με χημικά και τραυματίες

3502

Πρωτοφανής σε πλήθος και σε μαζικότητα για τα τελευταία χρόνια συγκέντρωση εκπαιδευτικών κατέκλυσε την Λεωφόρο Αμαλίας και τους γύρω δρόμους μπροστά στη Βουλή.

Το μέγα αίτημα των εκπαιδευτικών είναι ο διορισμός με σταθερή εργασία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που περιφέρονται πεινασμένοι, χωρίς καμιά ασφάλεια κάθε χρόνο, από το ένα μέρος της Ελλάδας στο άλλο.

Πολύ περισσότερο που αυτοί οι εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να μείνουν και εντελώς στο δρόμο, εξαιτίας του νομοσχεδίου Γαβρόγλου που ετοιμάζεται η κυβέρνηση να ψηφίσει στην Βουλή και του τρόπου που προβλέπονται απ’ αυτό οι νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών, από τους οποίους, σχεδόν, αποκλείονται οι σημερινοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αντιμετώπισε την μεγαλειώδη συγκέντρωση με αυταρχισμό και όργιο καταστολής.

Οι αμέτρητες κλούβες και οι διμοιρίες των ΜΑΤ, που έκλειναν το δρόμο επί της Βασιλίσσης Σοφίας, μπροστά στη Βουλή, είχαν δημιουργήσει απροσπέλαστο τείχος.

Τα ΜΑΤ με την πρώτη προσπάθεια των διαδηλωτών με νέους από την ΛΑ.Ε και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι οποίοι θέλησαν να ανοίξουν το δρόμο, εξαπέλυσαν ένα κύμα από δακρυγόνα και αθρόες δολοφονικές ρίψεις βομβίδιων κρότου λάμψης, με συνέπεια τον τραυματισμό αρκετών διαδηλωτών.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών συνεχίζεται και η συνέχεια του προβλέπεται ακόμα πιο μαζική και δυναμική.

Η σημερινή κινητοποίηση στέλνει ένα μήνυμα ότι κάτι σημαντικό κινείται στο κοινωνικό πεδίο και ότι μπορεί η συνέχεια του χειμώνα και οι επικείμενες εξελίξεις να γίνουν πολύ θερμές και η προεκλογική περίοδο να πάρει κοινωνικό, αγωνιστικό και μαζικό κινηματικό χρώμα, θραύοντας τα ψεύτικα διλήμματα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών έδωσε το παρόν πλατιά αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε) με επικεφαλής τον Παν. Λαφαζάνη (βλ. φωτογραφίες).

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας