Λ.Δ. Κονγκό: Συναγερμός για τον έμπολα. 24 οι νεκροί

700
έμπολα

Οι αρχές της Λ.Δ. του Κονγκό επιβεβαίωσαν 33 κρούσματα του αιμορραγικού πυρετού που προκαλεί ο ιός έμπολα και ότι οι 24 από τους ανθρώπους που μολύνθηκαν υπέκυψαν.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της αφρικανικής χώρας, τα νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν μεταξύ 8ης και 14ης Οκτωβρίου.

Συνολικά, έχουν καταγραφεί πάνω από 200 κρούσματα του θανατηφόρου αιμορραγικού πυρετού, αφότου εκδηλώθηκε νέο ξέσπασμα της ασθένειας στη χώρα, τον Ιούλιο, εκ των οποίων επιβεβαιώθηκαν σχεδόν όλα, πλην περίπου 20, ενώ 130 από τους ανθρώπους που μολύνθηκαν υπέκυψαν.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση μιας επιτροπής διαχείρισης υγειονομικών κρίσεων, μετά τη νέα ραγδαία αύξηση των θυμάτων του έμπολα, για να εξεταστεί το εάν πρόκειται για κρίση δημόσιας υγείας διεθνούς ενδιαφέροντος.

Η επιτροπή των ειδικών αναμένεται να κάνει εισηγήσεις για την αντιμετώπιση του νέου ξεσπάσματος, η πιο πρόσφατη φάση του οποίου κηρύχθηκε την 1η Αυγούστου κι έχει επιδεινωθεί, ενώ υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης του έμπολα από το βορειοανατολικό τμήμα της Λ.Δ. Κονγκό στην Ουγκάντα και τη Ρουάντα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Λ.Δ. Κονγκό, 73 ασθενείς υποβάλλονται σε πειραματικές θεραπείες ή τους χορηγούνται πειραματικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση του αιμορραγικού πυρετού. Από αυτούς, λίγοι περισσότεροι από τους μισούς έχουν ανανήψει, 20 συνεχίζουν να νοσηλεύονται και οι υπόλοιποι υπέκυψαν.

Ένας υδραυλικός ο οποίος εργάζεται για την ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στο Κονγκό επιβεβαιώθηκε την Παρασκευή ότι προσβλήθηκε από τον ιό. Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα εργαζομένου του ΟΗΕ που μολύνθηκε από τον έμπολα στο τρέχον ξέσπασμα της ασθένειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας