Λυσσάει η ΝΔ εναντίον της ΛΑ.Ε γιατί της στερεί την αυτοδυναμία

4034
αυτοδυναμία

Τα χούγια του ΠΑΣΟΚ έχει πάρει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως θυμούνται οι παλιότεροι, ένα από τα όπλα του ΠΑΣΟΚ εναντίον της Αριστεράς, ίσως το πιο «αποτελεσματικό», τότε που ο δικομματισμός αποτυπωνόταν ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ήταν πως η ψήφος στην Αριστερά ή και γενικότερα σε μικρότερα προοδευτικά κόμματα ήταν δήθεν «χαμένη», γιατί, τάχα, βοηθούσε τη ΝΔ, δηλαδή την Δεξιά να πάρει την κυβέρνηση.

Δυστυχώς σε αυτήν την παγίδα έπεφταν πολλοί αριστεροί πατριώτες και προοδευτικοί πολίτες και εγκλωβίζονταν σε ένα επίπλαστο δίλημμα που στήριζε ένα ανούσιο δικομματικό παιχνίδι, το οποίο, όπως είδαμε, πλήρωσε πανάκριβα ο τόπος μας και ο λαός μας, γιατί έθρεψε σκάνδαλα, διαφθορά, κατάπτωση, εθνικές μειοδοσίες, υποτέλεια και τελικά πολιτικές που οδήγησαν την χώρα στα μνημόνια και στη μνημονιακή καταστροφή.

Το τραγικό είναι ότι αυτό το ίδιο και απαράλλαχτο βρόμικο παιχνίδι έρχεται να το παίξει το νέο, πλέον, ΠΑΣΟΚ και μάλιστα της χειρότερης μορφής, στο οποίο έχει εξελιχθεί ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ξεπούλησε το μεγάλο όραμα της ελεύθερης, πραγματικά δημοκρατικής, δίκαιης, κυρίαρχης και ανεξάρτητης Ελλάδας που θα έδινε αξιοπρέπεια, ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα σε όσους δεν έχουν τίποτα και αισθάνονται ότι δεν είναι τίποτα, παρά «ανθρώπινα σκουπίδια» για πέταγμα σε χωματερή.

Δεν ξέρω αν και κατά πόσο αυτός ο δύσμοιρος λαός έχει βγάλει συμπεράσματα από αυτού του είδους τις μηχανορραφίες που τον εξευτελίζουν και του πίνουν το αίμα.

Δεν ξέρω πόσο ακόμα πιο έτοιμος είναι να απορρίψει, έτσι κι αλλιώς, τα νέα ακόμα πιο πλαστά διλήμματα και να αντιληφθεί ότι ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ και η αμετάλλακτη ΝΔ έχουν μετατραπεί σε δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και ενός στημένου παιχνιδιού, στο οποίο υπέκυψε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, με συνέπεια τον οδοστρωτήρα του τρίτου μνημονίου και την «μαϊμού», τώρα, «μεταμνημονιακή», τάχα, εποχή.

Το παράδοξο, όμως, τώρα είναι, όπως μας λένε κύκλοι της Αριστεράς, ότι αν θέλουμε να ανακόψουμε τον δρόμο του Κυρ. Μητσοτάκη προς την κυβερνητική εξουσία, ο τρόπος δεν είναι να επιλέξουμε το κακέκτυπο της πολιτικής της Δεξιάς που έχει καταντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να ενισχύσουμε την Λαϊκή Ενότητα να μπει όσο το δυνατόν πιο ισχυρή στη Βουλή.

Είναι πασίγνωστο στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι η ηγεσία της ΝΔ και όχι οι απλοί πολίτες που μπορεί να την συμπαθούν, έχει λυσσάξει εναντίον της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε) και προσωπικά κατά του Παν. Λαφαζάνη. Γι’ αυτό και σκοπίμως το επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη στις κατευθυνόμενες από το επιτελείο του δημοσκοπήσεις δεν υποβαθμίζει απλώς την ΛΑ.Ε, αλλά την εξαφανίζει στην κυριολεξία!

Ο λόγος είναι απλός και απολύτως κατανοητός.

Διότι μπαίνοντας στη Βουλή η ΛΑ.Ε ανεβάζει τον πήχη του απαραίτητου ποσοστού για την αυτοδυναμία, ενώ ταυτόχρονα αφαιρεί τους βουλευτές που η ΛΑ.Ε θα βγάλει από τη ΝΔ, η οποία και θα επωφελούταν με τις αντίστοιχες βουλευτικές έδρες, αν η ΛΑ.Ε έμενε εκτός Βουλής. Όπως επωφελήθηκε, άλλωστε, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 και ο ΣΥΡΙΖΑ, το τότε πρώτο κόμμα, από την «κατασκευασμένη» μη είσοδο της ΛΑ.Ε στη Βουλή και την αρπαγή του αντίστοιχου αριθμού των βουλευτών που δικαιούτο η ΛΑ.Ε εφόσον εξασφάλιζε την είσοδο (τουλάχιστον 9 βουλευτικές έδρες).

Ας μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσε και έκανε κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο του 2015 χάρις και μόνο στη μη είσοδο της ΛΑ.Ε στη Βουλή.

Αυτό το μακάβριο παιχνίδι παίχτηκε τότε σε βάρος του τόπου και του λαού.

Αυτό το μακάβριο παιχνίδι σε βάρος της πατρίδας μας θέλει να ξαναπαίξει προς όφελός της, τώρα, η ΝΔ, κάνοντας τα αδύνατα δυνατά και χρησιμοποιώντας όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να μη μπει η ΛΑ.Ε στη Βουλή.

Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που, αν η ΛΑ.Ε μπει στη Βουλή και με ένα όσο το δυνατόν πιο μεγάλο ποσοστό, όχι μόνο ο Κυρ. Μητσοτάκης χάνει οριστικά κάθε πιθανότητα αυτοδυναμίας, αλλά και σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορέσει να συγκεντρώσει, έστω και αν κάνει κυβέρνηση συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ, τον μαγικό αριθμό των απαραίτητων 180 βουλευτών για να μπορέσει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο τέλος του 2019.

Επομένως θα υποχρεωθεί τότε ο Κυρ. Μητσοτάκης, με κυβέρνηση μόνο ολίγων μηνών, να πάει σε εκλογές και μάλιστα σε εκλογές με ένα σύστημα απλής αναλογικής, το οποίο θα αλλάξει και το πολιτικό τοπίο και δεν θα του επιτρέψει ποτέ να είναι αυτοδύναμος!!!

Γι’ αυτό το πολιτικό μέλλον του Κυρ. Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού δεν εξαρτάται από το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποκλειστικά από την είσοδο της ΛΑ.Ε στη Βουλή, η οποία του κόβει εκ των πραγμάτων τον δρόμο προς την πρωθυπουργία.

Γι’ αυτό, υπογράμμιζαν στην Iskra στελέχη της Αριστεράς, η επιλογή της ΛΑ.Ε για κάθε αριστερό, για κάθε προοδευτικό πολίτη, για  κάθε πατριώτη και δημοκράτη είναι η μόνη ενωτική, αντιμνημονιακή, δημοκρατική επιλογή που μπορεί να τιμωρήσει παραδειγματικά και ουσιαστικά τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ και να στερήσει, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού, την πρωθυπουργία από τον Κυρ. Μητσοτάκη ή να την καταστήσει εντελώς προσωρινή με κυβέρνηση συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ.

Κυρίως, όμως, η επιλογή της ΛΑ.Ε, μας έλεγαν οι ίδιοι κύκλοι, είναι μια ενωτική επιλογή για όλες, χωρίς εξαίρεση, τις αριστερές, προοδευτικές, πατριωτικές, δημοκρατικές, αντισυστημικές δυνάμεις και η μόνη δυνατή για να αποκτήσει επιτέλους η Βουλή πραγματική εναλλακτική και κινηματική αντιπολίτευση σήμερα και ο τόπος σύντομα μια προοδευτική ανορθωτική διακυβέρνηση για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη Ελλάδα της παραγωγικής ανασυγκρότησης και του προοδευτικού παραγωγικού μετασχηματισμού.

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας