Ο Λαφαζάνης σε δίκη με μισό ποινικό κώδικα για τους πλειστηριασμούς

5345
δίκη

Κλητήριο θέσπισμα επεδόθη χθες (15/7/19) στα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη ο Παναγ. Λαφαζάνης για τις 10/10/2019 με κατηγορίες που αφορούν τον μισό ποινικό κώδικα και συγκεκριμένα τα άρθρα 1, 12, 14, 16, 26 παραγ.1α, 27 παραγ. 1α, 45, 94, 98 334 παραγ.3α, 396, παραγ. 1 για τον αγώνα του κατά των πλειστηριασμών α’ κατοικίας και λαϊκής περιουσίας και πιο συγκεκριμένα για την αγωνιστική κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών που πραγματοποιήθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στις 20/9/2017.

Η δικογραφία που εστάλη για την δίωξη του Παν. Λαφαζάνη συνετάχθη από το αμαρτωλό εμφυλιοπολεμικού τύπου τμήμα της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών που φέρει τον αντιδημοκρατικό και μακαρθικό τίτλο «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» και στη βάση αυτής της δικογραφίας και παρα τις καταγγελίες του Παν. Λαφαζάνη, απαγγέλθηκαν αυθαίρετες, σκόπιμες με πολιτική στόχευση και υπαγορευμένες κατηγορίες από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών με τις οποίες παραπέμπεται σε δίκη ο Παν. Λαφαζάνης.

Είναι προφανές, υπογράμμιζαν πολιτικοί κύκλοι, ότι δεν επρόκειτο ποτέ ένα Τμήμα της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών να κινηθεί κατά του τότε Γραμματέα της ΛΑ.Ε και μάλιστα με τόσο αβάσιμα στοιχεία, αν δεν είχε την έγκριση, αν όχι την εντολή, από την ηγεσία του υπ. Ασφάλειας του Πολίτη και το Μέγαρο Μαξίμου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παν. Λαφαζάνης κατηγορείται και με το άρθρο 334 του Π.Κ. για παρακώληση πλειστηριασμού, το οποίο θέσπισαν Τσίπρας – Κοντονής και φρόντισαν να του δώσουν χαρακτήρα ιδιώνυμου αδικήματος με ιδιαίτερα αυστηρές ποινές.

Πάντως είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ το κλητήριο θέσπισμα σύμφωνα με το δικόγραφο εκδόθηκε στις 26/6/17, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, για ευνόητους λόγους αποφυγής πολιτικών παρενεργειών μπροστά στις εκλογές, επεδόθη στα γραφεία της ΛΑ.Ε μετεκλογικά, είκοσι μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 15/7.

Με δηλώσεις του ο Παν. Λαφαζάνης χαρακτηρίζει ως καθαρά πολιτική δίωξη την παραπομπή του σε δίκη. Τονίζει ότι η δίωξη του έχει ενορχηστρωθεί από το ίδιο το Μαξίμου και φέρει το ονοματεπώνυμο Αλ. Τσίπρα. Είναι μια δίωξη που αποβλέπει στην τρομοκράτηση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και επιδιώκει να εξυπηρετήσει την καταλήστευση του τραπεζικού κεφαλαίου και να ξεκαθαρίσει κάθε εμπόδιο στο τσουνάμι πλειστηριασμών α’ κατοικίας και μικρομεσαίων περιουσιών που επέρχεται και στο οποίο πρόκειται να συμμετάσχουν ενεργά τώρα, όχι μόνο Τράπεζες και fund αλλά και το Δημόσιο, η ΔΕΗ και άλλες επιχειρήσεις κοινωφελών υπηρεσιών, που ήδη κινουνται με αθρόες κατασχέσεις αλλά και πλειστηριασμούς, σε μια γενικευμένη εικόνα κοινωνικής ζούγκλας.

Η δικαστική δίωξη κατά Λαφαζάνη έρχεται, φυσικά, κουτί και για την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία συναινούσε απολύτως στην πολιτική αρπαγής σπιτιών και αυταρχισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τώρα επιδιώκει να κλιμακώσει και να διευρύνει αυτήν την λεηλασία λαϊκής περιουσίας , σύμφωνα και με τις εντολές των «θεσμών», πράγμα που, πέραν της κοινωνικής αναλγησίας την οποία αντιπροσωπεύει, θυσιάζει και κάθε δυνατότητα αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας, ενώ δεν επιλύει τη ληστρική γάγγραινα των τραπεζών.

Δυστυχώς, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι έχουν πράσινο φως για τα σχέδια τους σε βάρος των δανειοληπτών και ευρύτερα κατά του ελληνικού λαού από το γεγονός ότι η ΛΑ.Ε, η κύρια αγωνιστική δύναμη κατά των πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας, υπέστη στις εκλογές μεγάλη ήττα με τη συνέργεια, αλίμονο, της ψήφου των πολιτών.

Ας ελπίσουμε ότι οι πολίτες θα του διαψεύσουν στο άμεσο μέλλον, εγκαταλείποντας τον καναπέ και ένα είδος «κοινωνικής ακινησίας» που κυριαρχεί με την ελπίδα κάποιας επερχόμενης «κανονικότητας, η οποία, όμως, είναι όνειρο θερινής νυκτός.

Πόλεμος στο «ραγιαδισμό», την μοιρολατρία και την «κοινωνική αφασία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας