Λίβυος πρωθυπουργός. Αφού ταπείνωσε Μητσοτάκη, προσκύνησε, δίνοντας τα πάντα στον Ερντογάν

577
Αφού ταπείνωσε Μητσοτάκη

Πέντε 24ωρα μετά την επίσημη επίσκεψη «ρουσφέτι» στους Έλληνες ολιγάρχες του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λιβύη, ο συνομιλητής του, νέος πρωθυπουργός της Λιβύης, πήγε να προσκυνήσει τον πολιτικό και θρησκευτικό του προϊστάμενο, Ρ.Τ.Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη και να κλείσει μαζί το ένα κολοσσιαίο πακέτο ενεργειακών συμφωνιών που μετατρέπουν την Τουρκία σε κυρίαρχη ενεργειακή δύναμη στην Κυρηναϊκή. 

Συγκεκριμένα αυτός που ικετεύαμε να καταργήσει την ΑΟΖ, και φυσικά δεν θα το κάνει, αλλά πρακτικά του ζήτησε η Ελλάδα να δώσει στους Έλληνες ολιγάρχες ένα μέρος από τα έργα, έσπευσε εχθές στην Κωνσταντινούπολη για να προσκυνήσει τον Ρ.Τ.Ερντογάν και να του δώσει ότι ήθελε.

Η Λιβύη συμφώνησε αμέσως με την Άγκυρα για «συνεργασία» σε θέματα ενέργειας.

Ο Τούρκος υπουργός ενέργειας και φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε πριν λίγο ότι η χώρα του αποφάσισε να αναπτύξει στενή συνεργασία με τη Λιβύη, ιδίως στους τομείς έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο Φατίχ Ντόνμεζ συναντήθηκε με τον ομόλογο του της Λιβύης, Muhammed Ahmed Oun.

Ο ίδιος σε ανάρτησή στο λογαριασμό του στο Twitter, ανέφερε: «Είχαμε μια αποτελεσματική συνάντηση με τον Υπουργό Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, κ. Muhammed Ahmed Oun. Αποφασίσαμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας, ειδικά στον τομέα του πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Η Τουρκία ετοιμάζει μεγάλα σχέδια για έρευνες και εξορύξεις τόσο στην ΑΟΖ της Λιβύης όσο και στο έδαφος, μόνο που στις περιοχές που ορέγεται κουμάντο κάνει ο στρατηγός Χαφτάρ.

https://twitter.com/fatih_donmez/status/1381538052242341888?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1381538052242341888%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Famyna-asfaleia%2Fdiethnis-asfaleia%2F977940_proskynima-livyoy-prothypoyrgoy-ston-rterntogan-ta-pire-ola

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας