Κυρίαρχος ο Putin μπλόκαρε οριστικά την επέκταση του ΝΑΤΟ-Από εισβολέας… ειρηνοποιός

1486
Κυρίαρχος ο Putin μπλόκαρε οριστικά την επέκταση

Ο Putin όμως κατάφερε να πετύχει τον μεγαλύτερο του πολιτικό και στρατηγικό στόχο, να ανακόψει την επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Ο μεγάλος νικητής στο θρίλερ της Ουκρανίας είναι ο Ρώσος Πρόεδρος Putin.
Όχι γιατί κέρδισε την αδύναμη στρατιωτικά Ουκρανία, ούτως ή άλλως για όσους παρακολουθούν τις στρατιωτικές ισορροπίες γνωρίζουν ότι η Ουκρανία ήταν αδύναμη και ανοργάνωτη.
Ο Putin κέρδισε σε πολιτικό, διπλωματικό και στρατηγικό επίπεδο κατά κράτος.
Πρωτίστως έλεγξε de facto την Ανατολική Ουκρανία ειδικά την περιοχή Donbass.
Είναι ξεκάθαρο ότι όταν ξεκινήσει η φάση της ειρήνης, λίαν συντόμως, το Dobass θα είναι υπό την ρωσική επίβλεψη.
Ο Putin όμως κατάφερε να πετύχει τον μεγαλύτερο του πολιτικό και στρατηγικό στόχο, να ανακόψει την επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Πρέπει να σημειωθεί ότι τελικά ενώ εμφανίστηκε η Ρωσία να είναι εισβολέας στην Ουκρανία, στην πράξη η Ρωσία είναι αμυνόμενη στην αδικαιολόγητη επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν ο πρόεδρος – μαριονέτα της χώρας ο Zelensky είχε αποκηρύξει το σχέδιο ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, στην βορειοατλαντική συμμαχία και εάν το ΝΑΤΟ είχε αποδεχθεί ότι η Ουκρανία δεν μπορούσε να ενταχθεί στους κόλπους της.
Ο Ουκρανός Πρόεδρος βλέποντας ότι όλοι τον εγκατέλειψαν, το ΝΑΤΟ φοβήθηκε όπως δήλωσε ο ίδιος, οι ΗΠΑ αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων και προφανώς δεν ήθελαν να εμπλακούν σε σύρραξη με την Ρωσία ενώ η Ευρώπη ψελλίζει ανούσιες κυρώσεις… πλέον συζητάει την ουδετερότητα.
Η Ουκρανία μετά την κατάρρευση της συζητάει να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, που ούτως ή άλλως στα δύσκολα έκανε πίσω και γενικώς μιλάει για την ρωσική εισβολή χωρίς να παρέχει καμία υποστήριξη.
Ο Putin είναι ξεκάθαρο ότι πέτυχε τον στόχο του, η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Από εισβολέας…ειρηνοποιός

Ο Putin ο Ρώσος Πρόεδρος από εισβολέας θα εξελιχθεί σε ειρηνοποιό και θα κερδίσει και αυτές τις εντυπώσεις.
Μετά την πλήρη επικράτηση της Ρωσίας επί ουκρανικού εδάφους, ο Putin δηλώνει έτοιμος να ξεκινήσει συνομιλίες με την ηγεσία της Ουκρανίας.
Θα υπάρξει συμφωνία είναι βέβαιο.
Τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται 15-20 μίλια κοντά στο Κίεβο την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, η πτώση του Κιέβου είναι δεδομένη.
Για να αποφευχθούν οι νεκροί, ο Ουκρανός Πρόεδρος θα συμφωνήσει τους όρους παράδοσης.
Ο Putin για να νομιμοποιήσει την επιτυχία του θα υποχρεώσει την τωρινή ηγεσία της Ουκρανίας να αποκηρύξει την είσοδο στο ΝΑΤΟ.
Προφανώς ο Zelensky πολιτικά έχει τελειώσει, είναι βέβαιο ότι έχασε κατά κράτος, ΗΠΑ, Ευρώπη και ΝΑΤΟ τον εξαπάτησαν, του έδωσαν υποσχετικές χωρίς αντίκρισμα.
Ο Putin θα τον χρησιμοποιήσει για να νομιμοποιήσει την ειρήνη και για να νομιμοποιήσει την ουδετερότητα της Ουκρανίας, το ΝΑΤΟ ως σενάριο έχει καταρρεύσει, η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Τι αποδείχθηκε στην Ουκρανία;

Μετά το φιάσκο Biden στο Αφγανιστάν όπου οι οργανωμένες αμερικανικές δυνάμεις αποχώρησαν κακήν κακώς απέναντι σε μια ομάδα άναρχων Taliban… κάθε χώρα πρέπει να γνωρίζει ότι οι ΗΠΑ… δεν θα προστρέξουν να βοηθήσουν.
Το λάθος της Ουκρανίας ήταν ότι αντίο να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με την Ρωσία ώστε να διασφαλίσει ειρήνη και κυριαρχία, προσπάθησε να κλείσει deal με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, ένα deal που ήταν βέβαιο ότι δεν θα τηρούσαν.
Όχι το ΝΑΤΟ έχει ένα ρόλο που δεν πρέπει να υποτιμηθεί.
Έχει μια ιστορία και μια διαδρομή… αλλά το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ήταν ένα επιπόλαιο λάθος, που δεν έπρεπε να γίνει.
Για την κατάρρευση της Ουκρανίας δεν ευθύνεται μόνο η ηγεσία της χώρας που αποδείχθηκε μαριονέτα αλλά και το ΝΑΤΟ, που επιδίωξε να εντάξει την Ουκρανία στους κόλπους της, γνωρίζοντας ότι αυτό αποτελεί casus belli για την Ρωσία.
Θυμίζουμε τι συνέβη στην Κούβα επί εποχής ψυχρού πολέμου και στην μάχη των χοίρων εκείνης της εποχής….. για όσους θυμούνται ιστορία.
Το ΝΑΤΟ δεν είχε καμία δουλειά να προσεγγίσει την Ουκρανία και η Ρωσία έχει δίκιο που επικαλείτο, τις συμφωνίες που υπήρχαν μετά την επανένωση της Γερμανίας.
Είχαν υποσχεθεί ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ότι δεν θα υπάρξει καμία επέκταση προς ανατολάς… και αυτό παραβιάστηκε κατ΄ εξακολούθηση.

Συμπέρασμα

Το bankingnews πήρε μια θέση ότι η Ελλάδα έπρεπε να ταχθεί υπέρ της Ρωσίας όχι γιατί είναι ο ισχυρότερος έναντι της Ουκρανίας.
Γιατί η αλήθεια είναι ότι η Ρωσία σε αυτό το ουκρανικό θρίλερ έχει δίκιο και το ΝΑΤΟ άδικο.
Και αυτό το ξέρουν οι ευρωπαίοι αλλά και οι αμερικανοί.
Για τους λόγους αυτούς μιλούν για κυρώσεις που αποτελούν ανέκδοτο.
Δεν άγγιξαν την ενέργεια, δεν άγγιξαν το SWIFT τα διατραπεζικά συστήματα πληρωμών… ήταν κυρώσεις για εντυπώσεις για το θεαθήναι….

Πηγή: bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας