Κοροναϊός: Τρεις νεκροί στη χώρα μας. Εθνική, οικονομική και κοινωνική τραγωδία

583
κοροναϊός

Μέσα σε λίγες ώρες επιβεβαιώθηκε και τρίτος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Ακόμη ένα άτομο προστέθηκε στη λίστα των θυμάτων από τον νέο κοροναϊό στην Ελλάδα, το πρωί του Σαββάτου. Συνολικά οι νεκροί στη χώρα μας ανέρχονται σε τρεις.

Ειδικότερα, την τελευταία του πνοή άφησε ακόμη ένα άτομο το οποίο είχε διαγνωστεί θετικό στον κοροναϊό, λίγη μόλις ώρα μετά το θάνατο ενός δεύτερου ατόμου.

Ο τρίτος νεκρός είναι άνδρας ηλικίας περίπου 67 ετών από τη Ζάκυνθο, ο οποίος βρισκόταν στο γκρουπ των ταξιδιωτών που είχε μεταβεί στους Αγίους Τόπους.

Όσον αφορά στο δεύτερο νεκρό, πρόσκειται για ασθενή, ηλικίας 90 ετών, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στην Πτολεμαΐδα, καθώς είχε διαγνωστεί θετικός στον κοροναϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας κατέληξε αφού εμφάνισε σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Η επίσημη ανακοίνωση

Στην επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας αναφέρει για τους δύο νέους θανάτους από το κοροναϊό SARS-CoV-2 ότι πρόκειται για: 90χρονο Έλληνα πολίτη, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη με πνευμονία στο ΓΝ Πτολεμαΐδας στις 11 Μαρτίου 2020 και κατέληξε σήμερα το πρωί, και για 67χρονο Έλληνα πολίτη, με υποκείμενα νοσήματα, που εισήχθη στο ΓΝ Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου 2020, διασωληνώθηκε την ίδια μέρα και κατέληξε σήμερα το πρωί.

Η χαρτογράφηση των κρουσμάτων

Σημειώνεται πως στη χώρα μας έχουν καταγραφεί συνολικά 190 κρούσματα του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, εκ των οποίων 11 χωρίς σαφές ιστορικό ταξιδιών, και επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Επίσης για 36 άτομα, η ιχνηλάτηση τους είναι υπό διερεύνηση. Από τα 11 «ορφανά» κρούσματα, τα 9 έχουν εντοπιστεί στην Αττική. Πέντε άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωλημένοι. Συνολικά, στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 47 ασθενείς.

Από το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

–47 είναι σε άτομα ηλικίας πάνω από 65 ετών,

79 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 40-44 και, όπως λένε οι επιστήμονες, σε αυτή την ομάδα αναμένουν τα περισσότερα κρούσματα.

–Επίσης έχουν προσβληθεί 7 παιδιά από 0 έως 17 ετών.

Προβληματίζουν τα «ορφανά»

Από τα 11 «ορφανά» κρούσματα, τα 9 έχουν εντοπιστεί στην Αττική. Αυτά είναι που ανησυχούν τις επιστημονικές και υγειονομικές αρχές καθώς δείχνουν πως η μετάδοση στην κοινότητα πιθανόν είναι μεγάλη. Υπολογίζεται ότι στα 11 «ορφανά», όπως λέει ο κ. Τσιόδρας, περιστατικά, αντιστοιχούν εκατοντάδες θετικά περιστατικά.

Αυτό το στοιχείο, σε συνδυασμό με τον αριθμό των 85 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που υπάρχουν στην Αττική, τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στην επικράτεια, προβληματίζει και ανησυχεί επίσης τους ειδικούς και φέρνει την Αττική στο επίκεντρο των επιχειρησιακών σχεδιασμών αναφορικά με την αντιμετώπιση μεγάλου κύματος ασθενών.

Επίσης, ο αριθμός αυτός, των 85 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, αλλά και οι εκτιμήσεις για εκατονταπλάσια περιστατικά, αποδεικνύει περίτρανα την αναγκαιότητα λήψης των περιοριστικών μέτρων προκειμένου να αναχαιτιστεί ο ιός ή έστω να επιβραδυνθεί η εξάπλωσή του.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας