Κοροναϊός: Δυο νέοι θάνατοι-74 νέα κρούσματα-στα 966 συνολικά

798
κρούσματα

Όπως κάθε μέρα στις 18:00 έτσι και σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας ενημερώνει για την εξέλιξη του κοροναϊού στη χώρα μας το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Δύο νέοι θάνατοι ασθενών με κοροναϊό σημειώθηκαν σήμερα ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 28.

Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 966 μετά την επιβεβαίωση 74 νέων κρουσμάτων σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο.

Παράλληλα, στη ΜΕθ νοσηλεύονται 66 συμπολίτες μας, εκ των οποίων οι 65 διασωληνωμένοι, με το 86% αυτών να είναι άνδρες και τους περισσότερους να έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Στα καλά νέα, όπως συνηθίζει να λέει ο κ. Τσιόρας 52 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο, ενώ παράλληλα τόνισε πως τέσσερις ασθενείς αποσωληνώθηκαν.

Όσον αφορά τους νεκρούς, οι 23 είναι άνδρες και οι πέντε γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στα τεστ κοροναϊού, λέγοντας πως «σε αυτή τη φάση της επιδημίας στη χώρα μας, τα ειδικά τεστ αντισωμάτων δεν συστήνεται να χρησιμοποιηθούν από το γενικό κοινό και δεν είναι διαγνωστικά της νόσου. Ένα θετικό μπορεί να είναι ψευδώς θετικό, λόγω έκθεσης σε άλλους κοροναϊούς που κυκλοφορούν κάθε χρόνο και προκαλούν κοινό κρυολόγημα».

Επιπλέον, αναφερόμενος στους επαναπατρισμούς Ελλήνων τις τελευταίες μέρες, υπογράμμισε ξανά πως «κανένας μας δεν έχει ανοσία στον ιό, η επιστροφή στην πατρίδα δεν διασφαλίζει από την έκθεση στον ιό ή τη διασπορά του».

Δείτε ζωντανά την ενημέρωση:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας