“Κεραυνοβόλος πόλεμος σε κάθε μέτωπo”-Ξεκινά η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση του Ισραήλ

3320
εκινά η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση

Προ των πυλών νέα σύρραξη στην Μέση Ανατολή

Κορυφώνεται η αγωνία στην Μέση Ανατολή, καθώς με αιφνιδιαστική διαταγή του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, ξεκινά σε λίγες ώρες η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση στην Ιστορία της χώρας!

Επίσημα έχει χαρακτηριστεί η “μεγαλύτερη στρατιωτική κινητοποίηση με διάρκεια έναν γεμάτο μήνα”!

Η ένταση δεν έχει ακόμη μειωθεί και οι συγκρούσεις με τους ισλαμιστές της Χαμάς και των άλλων οργανώσεων μαίνονται σε πολλές περιοχές της Ιερουσαλήμ, σε Πύλη Δαμασκού, περιμετρικά του Όρους του Ναού κτλ

Η άσκηση που θα διεξαχθεί ξεπερνά ακόμη και το σενάριο “κεραυνοβόλου πολέμου” εναντίον της Χεζμπολάχ που είχε προσομοιάσει το Ισραήλ με βομβαρδισμό 3.000 στόχων σε μία ημέρα.

“Άρματα της Φωτιάς”

Σύμφωνα με όσες πληροφορίες έχουν αποδεσμευτεί μέχρι τώρα, η στρατιωτική άσκηση έχει την κωδική ονομασία “Chariots of Fire” (Άρματα της Φωτιάς”).

Η άσκηση θα προσομοιάσει πόλεμο σε όλα τα μέτωπα σε Βορρά και Νότο.

Ένα από τα σενάρια της άσκησης θα είναι ολοκληρωτικός πόλεμος με Χεζμπολάχ-Χαμάς και μαζικές εκτοξεύσεις πυραύλων!

Όμως το πιο σημαντικό είναι πως για πρώτη φορά στην Ιστορία οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις θα τεθούν σε πολεμικό συναγερμό και θα διεξάγουν ασκήσεις που θα διαρκέσουν έναν ολόκληρο μήνα ανάλογα σύμφωνα με την αξιολόγηση της κατάστασης και υπό το πρίσμα της διάρκειας προηγούμενης εκστρατείας.

Θα κληθούν έφεδροι απ’ όλες τις Διοικήσεις, Σώματα και Πτέρυγες με την συμμετοχή  όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ναυτικού, Αεροπορίας και Στρατού Ξηράς.

Παράλληλα θα λάβουν μέρος και όλοι οι θεσμοί που ασχολούνται με την ασφάλεια του κράτους , το υπουργείο Άμυνας, η υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης, το υπουργείο Εξωτερικών, Μυστικές Υπηρεσίες κτλ

Ισραήλ: Διαταγή στην Αεροπορία για επιφυλακή…

Πριν λίγο, η Νότια Διοίκηση του Ισραήλ έδωσε διαταγή προετοιμασίας για επιχείρηση στην Γάζα ενώ ζητήθηκε από την Αίγυπτο και το Κατάρ να ειδοποιήσουν την Χαμάς για μια “τελευταία ευκαιρία αποκλιμάκωσης”.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ δόθηκε “διαταγή προετοιμασίας για πολεμική εμπλοκή στην Γάζα”.

“Να ανανεωθεί η λίστα στόχων”

Παράλληλα δόθηκε διαταγή στην Αεροπορία να τεθεί σε ύψιστη πολεμική ετοιμότητα και να ανανεώσει την λίστα στόχων για επικείμενη επίθεση στην Γάζα.

Ακόμη και οι δυνάμεις πρώτων βοηθειών στην Ιερουσαλήμ και σε άλλες περιοχές ανέβασαν το επίπεδο ετοιμότητας.

Το Ισραήλ στέλνει επιπλέον 4 Τάγματα στην Δυτική Όχθη καθώς αναμένει έκρηξη βίας στην Ιερουσαλήμ και πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Από την πλευρά της, και η Χεζμπολάχ έθεσε τις δυνάμεις της σε Λίβανο και Συρία κοντά στα σύνορα με Ισραήλ σε πολεμική ετοιμότητα…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας