Καυτούς λογαριασμούς στα ύψη στέλνει η ΔΕΗ

49035
δεη

Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη έρχονται αυτές τις μέρες καταναλωτές της ΔΕΗ. Η τελευταία φορτώνει στα νοικοκυριά ένα τεράστιο οικονομικό βάρος εξαιτίας της δικής της αδυναμίας να λειτουργήσει φυσιολογικά.

Όσοι έλαβαν αυτές τις μέρες τους νέους λογαριασμούς ρεύματος, είναι σαν να έφαγαν κεραμίδα στο κεφάλι.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα τετραμελούς οικογένειας, η οποία διαμένει σε διαμέρισμα 120 τετραγωνικών και καλείται να πληρώσει εκκαθαριστικό λογαριασμό 783 ευρώ! Άλλη τετραμελής οικογένεια σε διαμέρισμα 85 τετραγωνικών έλαβε εκκαθαριστικό λογαριασμό ύψους 789 ευρώ!

Και στις δύο περιπτώσεις, οι οικογένειες έχουν περιθώριο 9 και 12 ημερών ώστε να πληρώσουν τις οφειλές τους, αλλιώς κατά τους νέους κανονισμούς της ΔΕΗ τους κόβεται το ρεύμα.

Το πρόβλημα βρίσκεται στο γεγονός ότι λόγω πανδημίας οι ιδιώτες εξωτερικοί συνεργάτες, που κάκιστα έχουν αναλάβει το έργο, δεν προχώρησαν σε τακτά χρονικά διαστήματα στην καταμέτρηση, όπως είχαν υποχρέωση. Αποτέλεσμα είναι οι πελάτες της ΔΕΗ να λαμβάνουν λογαριασμούς έναντι με μικροποσά και από τις αρχές Σεπτεμβρίου αυτά τα εκκαθαριστικά ραβασάκια να έρχονται με εξωφρενικά ποσά.

Να σημειώσουμε, ακόμα, ότι τα τιμολόγια της ΔΕΗ θα έπρεπε να είχαν σημειώσει μεγάλη πτώση λόγω κατάρρευσης των τιμών φυσικού αερίου, που είναι και το κύριο μέσο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος αυτήν περίοδο. Όμως στη ΔΕΗ των ψευδώνυμων ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων και της ιδιωτικοποίησης, κυριαρχεί η κερδοσκοπία.

Τα δημοτικά τέλη διπλάσια από την τιμολόγηση του ρεύματος

Μια άλλη εξοργιστική κατάσταση που υπάρχει με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, είναι ότι, ιδιαίτερα, στην Αθήνα, προκειμένου να κάνει ο ανιψιός του πρωθυπουργού και Δήμαρχος έργα βιτρίνας, τα δημοτικά τέλη έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου στους λογαριασμούς της ΔΕΗ καταγράφονται διπλάσια δημοτικά τέλη από την τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Πολλές δημοτικές αρχές έχουν βρει καταφύγιο τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και βαράνε στο ψαχνό τα δημοτικά τέλη, έχοντας τη σιγουριά ότι οι δημότες θα υποχρεωθούν να τα πληρώσουν για να μην τους κοπεί το ρεύμα. Όλη αυτήν την ασυδοσία και την αισχροκέρδεια τόσο με τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών της ΔΕΗ όσο και με πολλές δημοτικές αρχές, δυστυχώς, την πληρώνουν οι απλοί πολίτες και τα φτωχότερα νοικοκυριά, τα οποία, δυστυχώς, υπομένουν αυτές τις καταστάσεις και δεν ξεσηκώνονται.

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας