Και το Εβραϊκό Μουσείο του Βερολίνου στο στόχαστρο για… αντι-ισραηλινή στάση!

965
εβραϊκό

Κλιμακώνεται ο πόλεμος που έχει κηρύξει το γερμανικό κράτος αλλά και οργανώσεις της λεγόμενης γερμανικής “αριστεράς” σε όποιον ασκεί κριτική στα εγκλήματα του Τελ Αβίβ… ακόμη και αν αυτοί είναι Ισραηλινοί ή/και Εβραίοι.

Το τελευταίο θύμα των επιθέσεων ήταν ο διευθυντής του Εβραϊκού Μουσείου του Βερολίνου, ο οποίος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση για ένα tweet που δημοσιεύτηκε από τον επίσημο λογαριασμό του μουσείου στο Twitter.

Το tweet αφορούσε το κίνημα BDSτο οποίο στοχεύει στο μποϊκοτάζ του ΙσραήλΣυγκεκριμένα παρέπεμπε σε ένα άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Τaz που ασκούσε κριτική στην απόφαση του γερμανικού κοινοβουλίου να νομοθετήσει εναντίον του κινήματος BDS.

Ο καθηγητής Πέτερ Σέφερ υπέβαλε την παραίτησή του με σκοπό «να μην προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα» στο Εβραϊκό Μουσείο, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του μουσείου.

Η παραίτησή του έγινε δεκτή, συμπληρώνει η ανακοίνωση, χωρίς ωστόσο να γίνεται αναφορά στον ακριβή λόγο της απομάκρυνσής του.

Το Μουσείο έχει δεχτεί και στο παρελθόν κριτική ενώ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε τον περασμένο Οκτώβριο την Άνγκελα Μέρκελ να διακόψει τη χρηματοδότηση του.

Η επιστολή που διάβασε εκ μέρους της ισραηλινής κυβέρνησης τότε ο Νετανιάχου κατηγορούσε το μουσείο για «αντι-ισραηλινές δραστηριότητες» και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το Εβραϊκό Μουσείο στο Βερολίνο, που δεν συνδέεται με την εβραϊκή κοινότητα, συχνά φιλοξενεί εκδηλώσεις και συζητήσεις με γνωστούς εκπροσώπους του κινήματος BDS».

Στη συνέχεια, τον Μάιο το γερμανικό κοινοβούλιο χαρακτήρισε το κίνημα BDS (Boycott, Divestment, Sanctions) ως αντισημιτικό.

Οι βουλευτές είχαν αναφέρει ότι η ομάδα χρησιμοποιεί αντισημιτικές μεθόδους με σκοπό να προωθήσει τους πολιτικούς της στόχους. Ο ισχυρισμός αυτός καταρρίφθηκε από το κίνημα, το οποίο καλεί σε πολιτιστικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ λόγω των πολιτικών του εναντίον των Παλαιστινίων.

Προσωπικότητες εντός και εκτός της Γερμανίας έχουν καταδικάσει την απόφαση του γερμανικού κοινοβουλίου επισημαίνοντας ότι στρέφεται ακόμη και εναντίον Ισραηλινών και Εβραίων που συμμετέχουν στο μποϊκοτάζ του κράτους του Ισραήλ και καταδικάζουν τα εγκλήματα εναντίον των Παλαιστινίων.

πηγή: info-war.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας