Ιταλία: Πρωθυπουργός ο καθηγητής νομικής Τζουζέπε Κόντε

1781
κόντε

Ο πρωθυπουργός της νέας πολιτικής κυβέρνησης θα είναι ο 54χρονος καθηγητής νομικής Τζουζέπε Κόντε, όπως ανέφερε ο αρχηγός των Πέντε ΑστέρωνΛουίτζι ντι Μάιο, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ansa εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ιταλίας.

Λίγο νωρίτερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στην κυβέρνηση που θα συνθέσουν με τη Λέγκα είπε ότι πρόκειται για πολιτική κυβέρνηση, “η οποία επιβραβεύει τις μεγάλες μάχες που έχουν δώσει τα Πέντε Αστέρια“.

Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στην ανάγκη να παραμείνει δημόσιο αγαθό το νερό, στην αξιοκρατία, στην κατάργηση της μεταρρύθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος που ενέκρινε η κυβέρνηση του Ματτέο Ρέντσι και στη στήριξη των ανέργων με το “εισόδημα του πολίτη“.

“Μετά από τις αναγκαίες σκέψεις και κινήσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, ελπίζουμε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε αυτή την νέα πορεία“, τόνισε ο Ντι Μάιο.

Την ώρα αυτή, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματταρέλλα συναντάται με τον γραμματέα της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι.

Ποιος είναι ο Λουίτζι ντι Μάιο

Γεννημένος το 1964 στο μικροσκοπικό χωριό Volturara Appula στη νότια περιοχή της Απουλίας, ο Κόντε είχε μια εντυπωσιακή καριέρα στον χώρο του Δικαίου αλλά και στον ακαδημαϊκό κόσμο.

Στο βιογραφικό του, ο Conte περιλαμβάνει θέσεις σε μερικά από τα πιο αναγνωρισμένα πανεπιστήμια, όπως το πανεπιστήμιο του Cambridge, το Πανεπιστήμιο της Σορβόνης και της Νέας Υόρκης.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιταλικής Διαστημικής Υπηρεσίας και νομικός σύμβουλος στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Ρώμης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας