Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέρριψαν αμερικανικό drone

245
ιράν

Οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα των ένοπλων δυνάμεων του Ιράν, κατέρριψαν αμερικανικό κατασκοπευτικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη ιρανική νότια επαρχία Χουρμουζγκάν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sepah, το οποίο θεωρείται προσκείμενο στους Φρουρούς της Επανάστασης, το τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος «καταρρίφθηκε όταν εισήλθε στον ιρανικό εναέριο χώρο κοντά στην περιφέρεια Κουχμουμπαράκ, στον νότο».

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν μεταδοθεί πλάνα του αεροσκάφους, ενώ οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις διαβεβαίωναν ότι δεν πετούσε κανένα αεροσκάφος τους στην περιοχή. «Κανένα αεροσκάφος των ΗΠΑ δεν επιχειρούσε στον ιρανικό εναέριο χώρο σήμερα», διαβεβαίωσε ο πλοίαρχος Μπιλ Έρμπαν, εκπρόσωπος του μεικτού διοικητηρίου των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (USCENTCOM).

Εντούτοις, αργότερα Αμερικανός αξιωματούχος, αν και υπό καθεστώς ανωνυμίας, επιβεβαίωσε την είδηση, αναφέροντας πως πρόκειται για drone του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, τύπου MQ-4C Triton.

Ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι οι Ιρανοί προσπάθησαν να καταρρίψουν ένα αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος την περασμένη εβδομάδα και ότι την 6η Ιουνίου οι Χούθι, οι σιίτες αντάρτες της Υεμένης που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, κατάφεραν να καταρρίψουν ένα άλλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας