Θεσσαλονίκη: Νέα διαμαρτυρία κατά της επέμβασης αστυνομίας στο πανεπιστήμιο

540
Νέα διαμαρτυρία κατά της επέμβασης αστυνομίας

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν φοιτητές του ΑΠΘ μετά τη χτεσινή επέμβαση της αστυνομίας εντός του πανεπιστημίου και τη σύλληψη 31 ατόμων.

Φοιτητές του ΑΠΘ πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Διοίκησης και στη συνέχεια πορεία προς τα Δικαστήρια, διαμαρτυρόμενοι για τη χτεσινή επέμβαση δυνάμεων της αστυνομίας εντός του πανεπιστημίου και τις συλλήψεις 31 ατόμων.

Οι φοιτητές ανήρτησαν πανό κι έγραψαν συνθήματα έξω από το κτίριο της Διοίκησης, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και να καταργηθεί ο νέος νόμος που προβλέπει τη σύσταση αστυνομικού σώματος στα πανεπιστήμια.

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ ως συμπαράσταση στους συλληφθέντες φοιτητές
Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ ως συμπαράσταση στους συλληφθέντες φοιτητές

Στους φοιτητές συμπαραστέκονται και καθηγητές όπως ο Τριαντάφυλλος Τρανός της Σχολής Καλών τεχνών που έγραψε στην άσφαλτο με κιμωλία τη λέξη «ντροπή».

Μιλώντας στο Sputnik, ο κ. Τρανός τόνισε ότι «οι πρυτανικές αρχές εξέθεσαν φοιτητές και φοιτήτριες με την κατηγορία ότι είναι περιθωριακές ομάδες και τους έστειλαν στην εισαγγελία». Ο ίδιος ζητά να αποσυρθούν οι κατηγορίες.

Διαμαρτυρία φοιτητών του ΑΠΘ
Διαμαρτυρία φοιτητών του ΑΠΘ

Πορεία και συγκέντρωση των φοιτητών στα δικαστήρια

Μετά τη συγκέντρωση στο ΑΠΘ, οι φοιτητές ξεκίνησαν πορεία μέχρι τα δικαστήρια όπου έχουν οδηγηθεί οι συλληφθέντες. Ωστόσο, η πορεία σταμάτησε στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Ιώνος Δραγούμη όπου είχε στηθεί μπλόκο των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Οι φοιτητές εν συνεχεία κινήθηκαν προς την οδό Ιώνος Δραγούμη, συνεχίζοντας την πορεία διαμαρτυρίας.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν μαζί με άλλους αλληλέγγυους έξω από τα δικαστήρια όπου είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Μπλόκο δυνάμεων των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη
Μπλόκο δυνάμεων των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας