Η Τουρκία ετοιμάζεται να αποκτήσει πυρηνικά όπλα;Ο Ερντογάν τ ’αφήνει ανοιχτό!

854
Η Τουρκία ετοιμάζεται να αποκτήσει

Η Τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο πρώτος πυρηνικός αντιδραστήρας στο Ακούγιο θα λειτουργήσει το 2023 για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Θα δημιουργηθούν και άλλα τέτοια εργοστάσια, ώστε η Τουρκία να αποκτήσει πυρηνική τεχνολογία, λένε τουρκικές έμπειρες πηγές.

Η κίνηση αυτή έρχεται μερικές μόνο μέρες μετά τη διαρροή ότι Τουρκία και Πακιστάν εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασίας σε πυρηνικά όπλα, καθώς το Πακιστάν έχει ήδη πυρηνικό εργοστάσιο. Ας θυμηθούμε τι δήλωσε ο Ερντογάν τον Σεπτέμβριο του 2019: «Ορισμένες χώρες έχουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές, όχι μία ή δύο. Ωστόσο, εμείς υποτίθεται δεν μπορούμε να αποκτήσουμε πυρηνικές κεφαλές. Αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ… Και ακριβώς δίπλα μας, υπάρχει το Ισραήλ, σωστά;».

Το σκηνικό αυτό κραυγάζει και το μόνο που δεν κάνει είναι να δηλώνει ευθέως ότι η Τουρκία βρίσκεται σε φάση εντατικής προετοιμασίας για την κατασκευή πυρηνικών όπλων. Άλλωστε προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η διαρροή αυτών των ημερών ότι Τουρκία και Πακιστάν, με το τελευταίο να κατέχει πυρηνική βόμβα, εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασίας στον πυρηνικό τομέα για κατασκευή όπλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας