Ογκώδης και μαχητική διαδήλωση μαθητών για την υπεράσπιση της Παιδείας

1164
πέντε

Μαζικότατη ήταν η συμμετοχή των μαθητών από γυμνάσια και λύκεια της Αττικής, στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας.

Χιλιάδες παιδιά συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

Με κεντρικό σύνθημα «θέλουμε σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει», οι μαθητές ζητούν «την αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών τους», την κάλυψη «των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό», καθώς επίσης και την αντιμετώπιση των ελλείψεων στις σχολικές μονάδες.

Ακόμη, οι μαθητές αντιδρούν στις εξαγγελίες για την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων στο λύκειο, τη μείωση των εισακτέων στα πανεπιστήμια και τη θέσπιση της κατώτατης βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ. «Ζητάμε άμεσα να καλυφθούν τα κενά σε καθηγητές και οι σοβαρές ελλείψεις (όπως θέρμανση) στα σχολεία μας.

Επιπλέον, καταδικάζουμε τον νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ για την εξίσωση των πτυχίων ΑΕΙ και κολεγίων, που κάνει τα πτυχία των πανεπιστημίων ένα ακόμα χαρτί, ένα ακόμα προσόν στην προσπάθεια και στο όνειρό μας να σπουδάσουμε αυτό που μας αρέσει και να δουλέψουμε πάνω σε αυτό στο μέλλον», ανέφεραν, μεταξύ άλλων, οι μαθητές στο κάλεσμά τους.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της πορείας, κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου, ομάδα αγνώστων προκάλεσε μικροφθορές σε στάσεις λεωφορείων.

Αυτήν την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Κάλεσμα για την κινητοποίηση εξέδωσαν η ΟΛΜΕ, η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, η Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικών Σχολείων, τοπικές ΕΛΜΕ και σύλλογοι γονέων, καθώς και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας